Horor: Zbog duga isječen na komade

...neslužbeno saznaju "Vijesti" iz izvora bliskih istrazi.

Ovaj prodavac automobila iz Beča nađen je raskomadan nadomak jezera Vinervaldze u blizini glavnog grada Austrije.
- Ovaj slučaj nema veze sa mafijom ili ratom švercera automobila, kao što su spekulisali neki austrijski mediji, već je motiv ubojstva svađa oko dugova - saznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Lažna otmica

Na dan nestanka Miloša N. oko osam sati ujutru, njegovog sina Elvisa pozvala je nepoznata osoba i rekla mu da drže njegovog oca, tražeći novac da ga puste. Sin je otišao u policiju i prijavio slučaj. On je inspektorima rekao da su otmičari od njega tražili 50.000 eura kako bi mu pustili oca. Bečka policija odmah je otpočela istragu u vezi sa otmicom, ali se kidnaperi više nisu javili. Ubrzo je nađeno tijelo nesrećnog čovjeka. Pretpostavlja se da je Miloš N. već bio mrtav kada je navodni otmičar pokušao iznuditi novac od njegova sina.
Bečka policija je uhitila srpskog državljanina od oko 40 godina koji radi u Beču, a čiji identitet za sada ne želi priopćiti, sumnjajući da je upravo on ubio Miloša N, a potom njegovo tijelo raskomadao i dijelove pobacao u blizini jezera.
Nakon toga pokušao je samoubojstvo i ostavio oproštajno pismo u kom je objasnio detalje zločina. Navodno je napisao kako je ubojstvo počinio jer Miloš N. nije mu htio vratiti novac koji je dugovao. Njih dvojica su bili poslovni partneri, a nakon nekoliko pokušaja da povrati novac, on ga je ubio.

Tužiteljstvo je u međuvremenu osumnjičenom odredilo pritvor.

- Dvojica muškaraca su se poznavala. Ne možemo pružiti više detalja o motivu zločina, pošto je istraga još u tijeku. Osumnjičeni za ubojstvo se još uvijek saslušava, a za sada nema dokaza da je još neko osim njega sudjelovao u likvidaciji - izjavio je Thomas Veschey, glasnogovornik tužiteljstva u Beču.
Ovaj slučaj, dodao je Veschey, nema nikakve veze sa ubojstvom Milenka Marinkovića (58), također prodavca automobila srpskog podrijetla, čije je raskomadano tijelo otkriveno u travnju u šumi blizu Beča.
Inače, policiju je na trag ubojice dovela analiza podataka s mobilnog telefona. Ukrštajući pozive i mjesta odakle je signal ubijenog dolazio, inspektori su ubrzo došli do imena osumnjičenog za likvidaciju, koji je u međuvremenu pokušao samoubojstvo, ali je preživio.

Obdukcijom tijela Miloša N. utvrđeno je da je on ubijen sa dva udarca u glavu, od kojih mu je naprsla lobanja i on je preminuo. Potom je leš isječen u nekoliko dijelova, koji su bačeni u jarak pored puta na jezeru Vinervaldze.
Također, završeno je i prikupljanje dokaza iz automobila mercedes koji je pripadao Milošu N, a tragovi iz ovog vozila pružili su nove dokaze kako je osumnjičeni počinio zločin. Inače, automobil je nađen u 14. bečkom okrugu.