'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on joj je pucao u glavu

Ubojstvo se kod roštiljnice "Jutro", prema informacijama iz policije u Istočnom Sarajevu, dogodilo u 2.40.

Čavarkapa i Čodo uhićeni su poslije u policijskoj potjeri nakon što su golfom dva, bježeći od policije prema paljanskom naselju Podvitez, sletjeli sa ceste.

"U toku potjere, jedan od njih je odbacio od sebe pištolj sa metkom u cijevi kojim je, najvjerojatnije, izvršeno ubojstvo", rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

U obitelji ubijene Sofije Vukadin kažu da ona ranije nije poznavala Lazara Čavarkapu i Vladimira Čodu i da ne znaju šta je Čavarkapu "natjeralo" na ovaj zločin.

Savo Stanković, susjed Sofijinih djeda i bake Vinka i Momirke Purković, s kojima je živjela zajedno s majkom Draganom, kaže da je zbog ovog ubojstva njegova kćerka Gordana dala izjavu policiji.

Stankovićeva kćerka Gordana družila se sa ubijenom Sofijom.

"Bile su zajedno u gradu. Moja kćerka kaže da su Čavarkapa i Čodo prišli Sofiji i njenom bivšem momku na ulici. Nešto su dobacili Sofiji i ona im je odgovorila. Nakon toga je Vladimir Čodo išamarao Sofiju, a Čavarkapa ju je upitao: 'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on joj je tada iz pištolja pucao u glavu", ispričao je Stanković.

Sudski vještak Hamza Žujo nakon izvršene obdukcije tijela potvrdio je ovu izjavu.

"Djevojka ima jednu prostrijelnu ranu na glavi. Podlegla je na licu mjesta", rekao je Žujo.

Susjedi kažu da nesreća stalno prati porodicu Vukadin. Podsjećaju da je Sofijin otac Aleksandar Vukadin ubijen 2000. godine, a godinu ranije ubijen je njegov brat Njegoš Vukadin.

"Sofijina mama Gordana psihički je teško oboljela nakon ubojstva muža. Ne znam kako će sada podnijeti i smrt kćeri, koja im je bila jedino dijete", istakao je Pero Zeković, komšija Purkovićevih.

Članovi obitelji Sofije Vukadin, shrvani bolom i nevjericom zbog ubistva ove učenice trećeg razreda Srednje građevinske škole, kivni su na općinske vlasti i na policiju.

"Sofija je ubijena u 2.40, a obitelj je policija obavijestila tek u pola sedam ujutro. Pale su postale zona sumraka čim padne noć jer je, zbog štednje, načelnik općine naredio da se isključuje javna rasvjeta", negodovala je Beba Purković, Sofijina ujna.

nezavisne novine