Hoće li Čaba Der otkriti i ubojicu Božidara Cicmila u Mostaru

policija

Zbog uhićenja plaćenog ubojice koji je 1. ožujka uhićen u Pragu u Češkoj, uskoro će se u Hagu u Nizozemskoj održati sastanak predstavnika država koje su za njim raspisale tjeralicu i koje traže njegovo izručenje.

Uz predstavnike Srbije, sastanku će prisustvovati i predstavnici Mađarske, Nizozemske i Španjolske, kao i Češke, na čijoj je teritoriji uhićen.

Imaju indicije

Nasmijani ubojica, kako su Dera nazvali u Srbiji, u pritvoru je već, navodno, ponudio suradnju u raskrinkavanju vođa kriminalnih klanova iz Srbije i Crne Gore.

No, Der je zanimljiv i istražiteljima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koji još tapkaju u mjestu kad je riječ o ubojstvu Božidara Cicmila (32), crnogorskog državljanina i vlasnika firme "Moj taxi" Mostar. Mostarski istražitelji prilično su sigurni da je Cicmilovo ubojstvo naručeno iz crnogorskog podzemlja.

- Interesantan nam je Čaba Der, pogotovo ako bude spreman biti svjedok-suradnik, odnosno ako ponudi informacije o tome ko ga je plaćao i za koga je ubijao. Imamo indicije i za još neke stvari, što provjeramo i na osnovu čega ćemo dalje graditi piramidu kako bismo konačno došli do Cicmilovog ubojice - rekao je izvor blizak istrazi o ovom ubojstvu, a piše Dnevni avaz.

Cicmil je likvidiran 19. listopad 2015. u jutarnjim satima u klasičnoj sačekuši u garaži zgrade u kojoj je živio u mostarskom naselju Rudnik, gdje je ustrijeljen sa pet metaka iz "škorpiona".

Čeka se odluka o izručenju

Der je 1. ožujka uhićen u Pragu s lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje, a češko pravosuđe morat će se opredijeliti kojoj će ga državi izručiti.

Srbija Dera traži zbog hladnokrvnog ubojstva Nebojše Miloševića na Banovom Brdu 5. siječnja ove godine. Zbog ubojstava izvršenih u Nizozemskoj, Španjolskoj i Mađarskoj, traže ga i te zemlje, a Der ima državljanstvo Srbije i Mađarske.

Dnevni avaz