Heroin omotao oko tijela i mislio ga dopremiti do Mostara?

teža prometna nesreća, teška prometna nesreća, vrapčići, Ines Mandić, teška prometna nesreća, teža prometna nesreća, stravična prometna nesreča, optuženi za silovanje, Britanka, izvršili spolni čin, optužnica splitskog Županijskog državnog odvjetništva,, Mostar, silovanje, starica, zapaljeno vozilo, Brankovac, Mostar, tučnjava, Vukovarska ulica, Policijski dužnosnici, policajac, krađe, Mostar, Goranci, Mostar, heroin, uhićenje, Trebinje, uhićenje, dubravko šimenc, teška prometna nesreća, Blidinje, krađa navika, Šujica, Policijski dužnosnici, krađa navika, Novac, Tomislavgrad, Policijski dužnosnici, velika kladuša, teška prometna nesreća, pogibija, Mostar, pretresi, Policijski dužnosnici, racija, Gračanica, ubojstvo, Mostar, krađa navika, Policijski dužnosnici, Mostar, MUP HNŽ, Mostar, provala, MUP HNŽ, zapaljen automobil, Banja luka, lopov, lopovluk, lopov kriminal, Livno, krađa, krađa auta
...zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, kod kojih je policija pronašla nešto više od kilograma heroina, predani su jučer uz službeno izvješće sarajevskom Županijskom tužiteljstvu koje će odlučiti o daljnjim mjerama.

U Tužiteljstvu su jučer potvrdili da je policija predala osumnjičene, ali nije bilo potvrde jesu li ispitani ili su samo zadržani do danas kada će biti obavljeno njihovo saslušanje. Makedonce su na sarajevskoj autobusnoj stanici u Ulici Put života uhitili istražitelji Odjela za droge MUP-a Sarajevske županije, nakon što su u Sarajevo doputovali autobusom Centrotrans Eurolinesa.

Istražitelji su sačekali da Shaban H. i njegov pratitelj Idriz Š. iziđu iz autobusa te su ih priveli. Shaban H. je dva pakiranja heroina stavio u pojas za leđa i omotao ga oko svog tijela. Osim droge, policija je od njih oduzela putovnice, mobitel te autobusne karte. Dio droge koji je oduzet od Makedonaca, kako se moglo čuti, namijenjen je bio ilegalnom tržištu na sarajevskim ulicama, a ostatak je, navodno, trebao biti transportiran prema Mostaru, odatle u Hrvatsku i dalje prema zemljama zapadne Europe.

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 50.000 eura, jer se radi o čistom heroinu koji se kasnije miješa s posebnom masom, čime se dobije i do pet kilograma. Od 5000 grama takvog heroina može se napraviti oko 20.000 paketića spremnih za uličnu prodaju te je policija ovom akcijom spriječila da se na sarajevskim ulicama pojavi 20.000 paketića droge. Inače, ova akcija je uslijedila nakon suradnje sarajevskog MUP-a i policija u regiji. Također se moglo čuti da ova zapljena potiče od istih preprodavatelja droge od kojih su u srpnju 2009. godine Meho Hamidović i Samir Juković iz Novog Pazara, te Musip Alilović iz Prilepa kupili više od kilogram heroina te kilogram i 700 grama tvari za miješanje s drogom te su njih trojica kasnije procesuirani u sarajevskom Županijskom sudu.

Dnevni list