Hercegovački ugostitelji na slobodi: Umanjivali promet i na osnovu toga prijavljivali lažne porezne prijave

porezna utaja , uhićenja, Hercegovina

Jedanaest uhićenih u operativnoj akciji "Kasa 3" koju su jučer, uz asistenciju MUP-a HNŽ, proveli pripadnici SIPA-e na širem području HNŽ, pušteni su na slobodu.

- Ispitani su svi osumnjičeni koji se nakon kriminalističke obrade puštaju na slobodu, a danas će biti saslušani svjedoci. Trenutno se radi na prikupljaju materijalnih dokaza za dokazivanje kaznenih dijela koja im se stavljaju na teret - kazala je Ana Rajič, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva HNŽ, prenosi faktor.ba.

Akcija je izvedena na području Mostara, Čapljine i Čitluka, gdje su obavljeni pretresi na 14 lokacija, a uhićeni su mahom odgovorne osobe u ugostiteljskim objektima, kao i odgovorne osobe računarskih tvrtki čije usluge su koristili.

Osumnjičeni se terete da su umanjivali promet i na osnovu toga prijavljivali lažne porezne prijave te plaćali manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, USB stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.