Hercegovac vozio 200 na sat pa bježeći od policije izazvao nesreću

brzina

Kako je priopćeno iz policije, u protekla dva dana procesuirano je više osoba zbog brze vožnje na crnogorskim drumovima i to mahom devetnaestogodišnjaka.

- Službenici Grupe policije za sigurnost prometa, 7.7.2017. su uhitili i podnijeli prekršajnu prijavu protiv mladog vozača M.S. (19) iz Trebinja, zbog počinjenih prometnog prekršaja. On je, 6.7.2017., upravljao vozilom marke Golf VI i kretao se nedozvoljenom brzinom magistralnim putem Danilovgrad - Podgorica u mjestu Kosić.

Policijski službenici su oko 00.45 dokumentirali videoradarom brzinu od 194 km/h. M.S. se prethodno nije zaustavio na znak 'Stop' patroli Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Centra bezbjednosti Podgorica, a službenici Grupe policije za sigurnost prometa su ga u više navrata zaustavljali zvučno - svjetlosnom signalizacijom, na šta se isti oglušio i prilikom toga izazvao prometnu nezgodu udarajući u službeno vozilo.

On se nakon prometne nezgode dao u bjekstvo u pravcu naselja Vranjske njive - navedeno je u priopćenju policije. M.S. je sutradan pronađen i uhićen, a protiv njega je podnijeta prekršajna prijava.

On je priveden sucu za prekršaje u Sudu za prekršaje Podgorica koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura.