Hercegovac negira bilo kakvu povezanost sa krijumčarenjem droge

prometna, nesreća, droga, hercegovac

Na naš redakcijski mail stigao je zahtjev za opozivanje izražavanja neistinitih činjenica, objavljivanje ispravke i izvinjenje u kojem stoji sljedeće: 

"Dana 27.10.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom „Diler iz Hercegovine dao iskaz koji bi mogao uzdrmati podzemlje šverca“.

Prije svega upozoravamo vas da ne smijete navoditi puno ime i prezime osobe koja se nalazi u istrazi, a vi ste punom imenom i prezimenom naveli.

Nadalje u tekstu suprotno istini navodite „on je najavio svoju predaju s ciljem da naravno sve ispriča inspektorima o švercu droge iz Albanije, preko Crne Gore i BiH , do Hrvatske, a zatim u države EU“.

Njegov iskaz koji trenutno nemožemo objaviti radi tajnosti istrage, govori posve suprotno. Naime V.M. u svom iskazu negira bilo kakvu povezanost sa krijumčarenjem droge, tako da vaše neistinite tvrdnje o navodnom cilju da sve ispriča inspektorima zaista nemaju smisla, niti uporišta u činjenicama.

Zbog nedostatka pravih informacija širite neistine i na taj način se igrate tuđim sudbinama, što je veoma opasno.

Predlažemo da opozovete izražavanje neistinitih činjenica, objavite ispravku i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05).

Sukladno članu 8. a u svezi sa članom 6. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) oštećeni podnosi zahtjev za ispravku izražavanja vama kao odgovornom pravnom licu, autoru, odgovornom uredniku, te izdavaču neistinitog sadržaja.

Predlažemo da objavite opoziv izražavanja neistinitih činjenica i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) obzirom da ste sukladno članu 6. istoga zakona odgovorni za klevetu iznesenu u sredstvima javnog informiranja zbog čega ćemo ukoliko ne objavite demant biti primorani sukladno članu 12. istoga zakona podnijeti tužbu radi naknade štete u ovoj pravnoj stvari, stoji u demantiju.