'Grobari' pravili probleme u Prnjavoru

prnjavor
Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH izjavio je za „EuroBlic" da je također dobio informaciju kako je među skupinom mladića iz Srbije i pomenuti Đurđević.

"Čuo sam da je i taj Đurđević među ovom siledžijskom grupom u Prnjavoru. Ta grupa koja broji 11 istetoviranih momaka spremnih na sve danas će biti sprovedena u Službu za strance, a zatim će biti deportovani u Srbiju", objasnio je Mektić.

„EuroBlicu" je potvrđeno da su u Prnjavoru zatečeni državljani Srbije i to Beograđani Dragan Đurđević (34), Siniša Stailković (24), Momčilo Tomić (33), Pavle Deretić (33), Aca Đorđević (51) i Dragan Sojić (40), te Srbislav Kanazir (26) i Predrag Koštrdić (23) obojica iz Iriga i Nikola Plavšić (27) i Miloš Hrkman (23), obojica iz Rume.

Grupa mladića iz Beograda koja je izazvala incident u Prnjavoru danas će biti prebačena u ured Imigracionog centra u Banjaluci, a odatle deportovana u Srbiju, potvrdio je ministar sigurnosti Dragan Mektić.

"Te osobe nalaze se u hotelu i pod obradom, nadzorom policije i imigracione službe. Vršiće se provjere. U tijeku dana će biti donesena odluka na koji način će se postupiti sa njima. Postoji mogućnost da budu deportovani i ona je najizvjesnija", rekao je Mektić.

Mektić je rekao da radi o grupi od desetak mladića "nabildovanih i istetoviranih", koji su Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena kako bi izazivali nemire na dan lokalnih izbora. Oni su se jučer fizički sukobili s mještanima koji su tražili da napuste grad.