Granični policajc namamio maloljetnicu u kuću i prisilio je na seks

silovanje, djed, monstrum, silovanje, silovanje, granični policajac, maloljetnica, Makarska, silovanje, silovanje, Split, razbojnik, oralni seks, silovanje, BIH, silovanje, strava, modriča, djevojčica, kupovina, Sarajevo, prodaja žene, prodaja djece, bijelo roblje, zlostavljanje, djevojčice, tučnjava, roditelji, prva bračna noć, zlostavljanje, seks prakticiranje, šokantno, otac, silovanje, prijatelj, brat
Roditelji 15-godišnje A. Č., Učenice prvog razreda srednje škole u Velikoj Kladuši, prijavili su policiji Davora Kulića (35), graničnog policajca, zbog seksualnog iskorištavanja njihove kćerke. Kulić je imao seksualni kontakt s A. Č. u vrlo sumnjivim okolnostima koji, navodno, sadrže elemente prijevare i prisile.

Hasan i Amira Čelebić, povratnici iz Kanade, podnijeli su prijavu nakon što im je ginekolog nakon pregleda potvrdio da je njihova kćerka imala spolni odnos.

Držao pištolj

To se dogodilo prije tri tjedna u kući graničnog policajca u kladuškom naselju Zagrad, gdje ju je dovezao iz jednog velikokladuškog kafića. Na prijevaru ju je uveo u kuću i ostvario s njom spolni odnos.

Rekao joj je da sačeka u autu, a onda je s terase pozvao "da mu nešto pomogne". Naša kćerka je povjerovala i ušla u kuću, nakon čega je on zaključao vrata i skinuo se. Ona se, kako nam je kazala, prepala, molila ga da to ne čini, rekla mu koliko ima godina i tko su joj roditelji, na što je on odgovorio da ga to ne interesira i da "nitko neće znati" - ispričali su Hasan i Amira Čelebić.

Čelebići su ubijeđeni i da je bilo elemenata indirektne, psihičke prisile, jer je u prostoriji u kojoj se dogodio spolni akt policajac na vidnom mjestu držao pištolj, a kćerka im je priznala da je bila u šoku. Roditelji smatraju da je njezin šok tim veći što je odgajana da je policajac tu da je štiti, a ne da nasrće na nju.

Kćerku vodimo psihijatrici dr.. Evresi Okanović u Velikoj Kladuši, koja joj je prepisala antidepresive poput "fursetina", "helexa", "Sanvala". Kaže da joj se vraćaju slike iz kuće u koju ju je odveo Davor, a dr.. Okanović nam je rekla da kćerka ima rupe u sjećanju - kaže majka Amira Čelebić i dodaje da je njihova kćerka postala objekt podsmijeha u školi, zbog čega ne može pratiti nastavu.

Zbog svega ovoga Hasan i Amira Čelebić podnijet će privatnu tužbu protiv Davora Kulića.

Slobodan dan

Iz Granične policije BiH dobili smo odgovor da su poduzete sve mjere i radnje radi ispitivanja navedenih činjenica uz konstataciju da Tužiteljstvo USK cijeni da nema elemenata kaznenog djela. Davora Kulića pokušali smo kontaktirati na radnom mjestu, ali je jučer imao slobodan dan.

Neprofesionalan odnos

Roditelji su razočarani radom kladuške policije, jer su se uvjerili da za ovaj događaj, koji je trebao biti tretiran diskretno zbog godina njihove kćerke, zna svaki policajac i cijeli grad.

Prisustvovala sam vrlo neprofesionalnom razgovoru kantonalnog inspektora Osmana Vikića s mojom kćerkom koji ju je prilikom službenog razgovora tretirao kao krivca, a ne žrtvu i koristio je izraze koje radije ne bih ponovila - kazala je Amira Čelebić.

Stav tužiteljice

Hasan Čelebić navodi da mu je kantonalna tužiteljica Azra Ibrahimpašić kazala da se ne radi o kaznenom djelu, jer je njegova kćerka starija od 14 godina.

O čemu se onda radi, pita se Čelebić, kojem su odvjetnici i pravnici rekli da postoje obilježja kaznenog djela.

Tužiteljica Ibrahimpašić kratko je prokomentirala da ne daje izjave telefonom.

Dnevni avaz