Gadafi je ubijen s dva metka - u glavu i prsa

Al Jazeera je objavila snimku pukovnikovog tijela. NTC je na press konferenciji službeno potvrdio da je Gadafi ubijen.

Al Jazeera je objavila kako je Moamer Gadafi preminuo od ranjavanja nakon što je uhićen. Al Jazeera se poziva na neimenovanog visokog dužnosnika iz libijske prijelazne vlade. NATO još nije ništa ni potvrdio niti demantirao.

Vijest o uhićenju ili ubojstvu objavile su sve svjetske agencije, pa i libijska televizija, koja je objavila da je Gadafi odveden u Misratu. Iz Bruxellesa su priopćili da je NATO jutros gađao kolonu kamiona "zelene", Gadafijeve vojske. Pojavljuju se i informacije da će Gadafijevo tijelo zbog sigurnosnih razloga biti sklonjeno na tajnu lokaciju.

Reuters se poziva na izjavu Abdela Majida, iz libijske tranzicijske vlade, koji je ustvrdio kako je Gadafi uhićen te da je ranjen u obje noge. "Uhićen je. Ranjen je u obje noge. Odvezla su ga ambulantna kola", potvrdio je za agenciju Reuters član Nacionalnog prijelaznog vijeća Abdel Majid. Al Jazeera javlja kako je uhićen jedan visoko pozicionirani dužnosnik međutim ne navode ime. Agencija AFP prenijela je izjavu dužnosnika Prijelaznog vijeća Mohameda Leitha koji je rekao da je Gadafi uhićen i teško ranjen, ali da još uvijek diše. Libijom je vladao 42 godine.

Sve svjetske agencije javljaju da je bivši vođa uhićen, ali također napominju da još uvijek čekaju službeno potvrdu, prenosi index.