FOTO  Akcija uništavanja zaplijenjenih cigareta na gradskoj deponiji Uborak

Krajem rujna prošle godine pripadnici PGP Doljani u graničnom su pojasu Općine Čapljina u vozilu marke Audi 100, kojim je upravljao N. P. iz Stoca, pronašli  11 paketa cigareta sa preko 5500  kutija raznih cigareta čija je ukupna tržna vrijednost nešto manja od 14 tisuća KM.

Zanimljivo je da su na tim zaplijenjenim kutijama cigareta bile i akcizne markice BIH. U međuvremenu je   presudom Općinskog suda Čapljina spomenutom N. P. iz Stoca izrečena novčana kazna u iznosu od tisuću KM i uvjetna osuda u trajanju od 6 mjeseci a sve uz rok kušnje od dvije godine.

Postupajući po pravomoćnoj presudi Općinskog suda i  Rješenju o uništenju zaplijenjene robe jutros su teški strojevi na deponiji Uborak samljeli sve zaplijenjene cigarete.Ovo je i nastavak uspješne suradnje postrojbe Granične policije Doljani i  tržnog inspektora Federalne Uprave za inspekcijske poslove.

Zahvaljujući toj suradnji na Uborku je još ranije uništena i veća količina zaplijenjenog patvorenog meda koji ni izbliza nije imao sastojke i obilježja pravog meda.





Frano Matić | V. L. | ČAportal