Fatalna "Viki" ljubovala je istovremeno s ubojicom i žrtvom

ubojstvo, vojnić, fatalna viki, ubojstvo
... Alvin Horvatić(23) i Dejan Vučkovć(20), koje je te večeri koji sat kasnije ubio nožem ispred noćnog kluba Heart, a isto tako Viktorija Jakuš-Mejarec nije rekla u DiD-u svojem dečku Bošku da ih samo "nož može rastaviti", već je sve to izmislio Bojan Vučković, brat ubijenog Dejana.

Svi od pet danas ispitanih svjedoka, među kojima i vlasnik lokala Đuro Rodić te konobarica Slađana Obradović gotovo su poimence nabrojali sve goste te večeri u lokalu, i svi su vrlo jasno rekli da Viktorije i Boška tada tamo nije bilo. Bojan je istu laž izdiktirao u novinarske mikrofone dan nakon krvoprolića, te u još tri navrata tijekom ispitivanja u istrazi, odnosno tijekom sudske rasprave, iako je jasno upozoren da davanje lažnog iskaza predstavlja kazneno djelo. Ovo saznanje ne ide u prilog optužbi koja nastoji dokazati da je Šapić kazneno djelo počinio iz niskih pobuda - ljubomore.

U DiD-u su se te večeri okupljali prijatelji pokojnih Horvatića i Vučkovića te se dogovarali za večernji izlazak u klub Heart u Vojniću, gdje se na parkiralištu odigrala tragedija, a za to vrijeme Viktorija i optuženi Boško pili su na piću u vojnićkom kafiću Fora.

Na današnjem ročištu očito su riješene dvojbe i oko još jednog detalja. Naime, već drugi svjedok je potvrdio da se Viktorije viđala s bivšim dečkom, ubijenim Alvinom Horvatićem, iako je već dva mjeseca bila u novoj vezi - s ubojicom Boškom Šapićem.

Svjedok Milorad Vrga potvrdio je to sudu rekavši da ih je viđao kako prolaze kraj njegove kuće, ali i da mu je Alvin pričao kako ide k njoj. Prije njega to je rekao i Vlado Vrga tvrdeći da je Alvin i Viktoriju vidio zajedno kraj njene kuće, samo nekoliko dana prije krvoprolića. Podsjetimo, na konkretno pitanje je li se viđala sa Alvinom, koje joj je postavio tužitelj Zdravko Car, Viktorije je odgovorila kako se ne sjeća.

- Alvin i Boško prije su se družili i išli su zajedno na kupanje, ali su se poslije posvađali. Nikom ne bi bilo drago da mu uzme djevojku. Alvin mi je rekao da se dopisuje sa Šapićem preko facebooka i da si obojica prijete - ispričao je Milorad dodajući kako je čuo prijatelja Tomu da tješi Alvina riječima "ma pusti ima još djevojaka".

Suđenje se nastavlja 23. i 24. rujna ispitivanjem vještaka.


Mario Pušić/Slobodna Dalmacija