Evo koliko su suci uzimali novca za namještanje utakmica u BiH

uhićeni, namještanje utakmica, suci, namještanje utakmica

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište o određivanju pritvora i drugih mjera za osumnjičene u predmetu "Var".

Vladimir Dominković, Fuad Zahirović i Anto Bilješko pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Ilija Živković i Kenan Bajraktarević jučer su u Državnom tužiteljstvu priznali krivicu te su pristali na suradnju, a Sud BiH izrekao im je mjere zabrane.

Izrečene mjere podrazumijevaju zabranu sastajanja i međusobnog komuniciranja, kao i zabranu komuniciranja sa svjedocima i dužnosnicima županijskih i entitetskih saveza.

Kako je navelo Tužiteljstvo, Dominković je organizirao grupu kojoj su pristupili i ostali i zahtijevali od uprava klubova dar za povoljno suđenje. Optužba se, između ostalog, odnosi na utakmice GOŠK - Budućnost od 13. listopada prošle godine i TOŠK - GOŠK od 20. listopada.

Prema optužnici, sudac Živković za utakmicu GOŠK -Budućnost uzeo je 3.000 KM, dok je sudac Bajraktarević za utakmicu TOŠK - GOŠK uzeo 3.000 eura i 1.000 KM. Suce je za te utakmice delegirao Vladimir Dominković.

Tužiteljstvo BiH kao jednu od odgovornih osoba navodi i Antu Bilješku, koji je delegirao promatrače. Njegova obrana odbacila je te navode.

Podsjećamo, riječ je o istrazi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja se odnosi na namještanje utakmica Prve lige FBiH, a istragom je obuhvaćen i elitni rang bh. nogometa.

Istraga u ovom predmetu bit će nastavljena, kao i saslušavanje velikog broja svjedoka.