Elez i Keljmendi naručili likvidacije- Ćelu likvidirao Strahinja Rašeta iz Šapca

ramiz delalić ćelo, ubojstvo, ubojstva, Sipa, ramiz delalić ćelo
... sa suradnicima, dok se Naser Keljmendi tereti da je, zajedno sa Muhamedom Alijem Gašijem, naručio ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, tvrdi izvor blizak Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Ti zločini rasvetljeni su u okviru akcije „Lutka", u kojoj je prekjuče uhićeno 25 osoba, a izvor blizak istrazi otkriva za Press RS da su za ubojstvo Ćele i Govedarice, kao i pokušaj ubojstva Ždrala angažirane profesionalne ubojice iz Šapca, predvođene Strahinjom Rašetom, koji je 27. prosinca 2008. godine poginuo dok je postavljao eksploziv pod džip „mercedes ML" Milana Mitića iz Subotice!

- Keljmendi je osumnjičen da je zajedno s Muhamedom Alijem Gašijem u lipnju 2007. godine naručio ubojstvo Ćele, za što je profesionalnim ubojicama iz Šapca platio 30.000 eura. Ubojstvo je izvršio pripadnik šabačke kriminalne grupe Strahinja Rašeta. Isti čovjek je u kolovozu 2007. sudjelovao u ubojstvu Govedarice, a u listopadu 2006. u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrala. Nalogodavac je bio Darko Elez, koji je u Srbiji osuđen na devet godina zatvora kao vođa kriminalne grupe - kaže izvor Press-ablizak istrazi.

On otkriva da je Elezova grupa osumnjičena i za stravično ubojstvo Vladimira Vlatka Mačara 30. siječnja 2008. godine. On je ubijen u eksploziji MRUD-a ispred svog kafića „Omerta" na Palama. Taj zločin se pamti kao jedan od najsvirepijih, jer su u eksploziji ubijeni slučajni prolaznici Milan Vlaškić i Rade Magazin, a ranjeni su i Radivoje Kosorić i pripadnik OBA Miloš Veselinović. Mina je bila sakrivena u „golfu 2", parkiranom pred kafićem, a aktiviran je daljinskim upravljačem.

- U pripremi Mačarevog ubojstva sudjelovalo je više osoba bliskih Elezu, a među njima je i Vladan Parađina s Pala. On je i ranije privođen u okviru te istrage i tada je tvrdio da u vrijeme ubojstva nije bio na Palama.

Međutim, istražitelji su pronašli svjedoke koji su ga u sporno vreme vidjeli u gradu, a signal s njegovog mobilnog telefona lociran je na baznoj stanici na Palama. Utvrđeno je da se u vrijeme ubojstva nalazio oko 80 metara od „Omerte", što znači da je mogao vidjeti kafić i da u određenom trenutku aktivira bombu - objašnjava izvor blizak istrazi.