Ediju Mišiću 15 godina za ubojstvo Meksikanke

Tužiteljstvo je tražilo maksimalnu 40-godišnju zatvorsku kaznu za 28-godišnjeg Mišića, dok njegova obrana smatra da ga treba osloboditi ili mu barem ublažiti optužnicu.

Tužiteljica Julijana Stipišić je u svojim završnim riječima od suda zatražila da Mišića kazni najvećom predviđenom zatvorskom kaznom jer je počinio teško ubojstvo na osobito okrutan način. Uz to je zatražila i da mu se produlji istražni zatvor jer se radi o opasnoj osobi koja bi mogla ponoviti kazneno djelo.

Ustvrdila je i da do sada nije naišla na takav težak i monstruozni zločin. 'Ne samo u Splitu ili u našoj županiji već i u cijeloj Hrvatskoj. Nitko nikada nije strankinji ovako gotovo odrubio glavu', zaključila je tužiteljica.

Branitelj optuženog Mišića splitski odvjetnik Frane Gorjanc zatražio je da sud oslobodi njegova branjenika. No, odluči li sud da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti smatra da bi se trebalo raditi o 'običnom' ubojstvu za koje je zaprijećena znatno manja kazna od najviše 15 godina. 'Moj je branjenik neosuđivana osoba pa molim sud da to uzme u obzir i pusti ga iz istražnog zatvora', rekao je Gorjanc.

Optuženi Edi Mišić, baš kao i pri završetku dokaznog postupka kada je rekao da nije kriv, ni jučer nije ništa želio govoriti. Tek je sudskom vijeću kazao da ostaje pri svemu što je izjavio njegov branitelj.

HINA