Dvojica bh državljana uhićena zbog ubojstva u Metkoviću

ubojstvo

Neslužbeno se doznaje kako se radi o osobama L.M. iz Čapljine i A.Š. iz Mostara.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko neretvanske županije Srećka Bošnjaka, obojica privedenih su državljani BiH i jedan od njih je već predan Tužiteljstvu HNŽ.

''Priveli smo dvojicu državljana BiH koji se povezuju s ubojstvom Mirka Grubišića koje se dogodilo u Metkoviću. Uhićenja smo izveli u suradnji s kolegama iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije. Jednu osobu smo već predali na obradu Tužiteljstvu HNŽ, a predat ćemo i drugu nakon što nad njim završimo kriminalističku obradu'', rekao je danas Bošnjak za Bitno.

Također, on je kazao kako u ovo trenutku nije u mogućnosti otkriti više informacija o privedenima, ''jer to nije u interesu istrage''.

Iz PU Dubrovačko neretvanske danas nisu mogli komentirati ovaj slučaj, jer ''još uvijek nemaju dovoljno informacija o uhićenima u Mostaru''.

Podsjećamo, Grubišić je ubijen u ponedjeljak navečer vatrenim oružjem u svom automobilu ''mercedes'', na parkingu stambene zgrade u Ulici kneza Branimira u Metkoviću.

Prema izjavama očevidaca, koje su prenijeli hrvatski mediji, Grubišić je navodno popio kavu u obližnjem kafiću, nakon čega je, najvjerojatnije po pozivu na mobitel, otišao u svoje vozilo.

Nedugo nakon toga, u ''mercedesu'' ga je mrtvog pronašao jedan mladić. Navodno su mu otvorena vrata automobila bila sumnjiva, te je tako spazio mrtvo tijelo obliveno krvlju, a krvi je bilo i po pločniku.

Za sada se ne zna je li se ubijeni Grubišić opirao ubojicama.

Sve se odigralo veoma brzo jer nitko od susjeda, ali i gostiju obližnjeg kafića, ništa nije čuo, pa se pretpostavlja da je ubijen pištoljem s prigušivačem.

Hrvatski mediji stoga pišu kako su realne sumnje da je žrtva poznavala ubojicu s kojim je najvjerojatnije bila u nekakvoj poslovnoj vezi.

Naime, javna je tajna, pišu hrvatski mediji, da se ubijeni Grubišić bavio preprodajom deviza na crno na veletržnici u Metkoviću, te je tako dolazio u vezu s različitim skupinama ljudi. Navodno se bavio i pozajmljivanjem novca.