Dvije maturantice najavile samoubojstvo

samoubojstvo, samoubojstvo

Dvije djevojke koje su u srijedu ujutro izvučene iz rijeke Drave u Varaždinu maturantice su varaždinske Srednje strukovne škole koje su na patološkom odjelu Opće bolnice u Varaždinu prepoznali članovi njihovih obitelji.

Utvrđeno je da je riječ o M.Ž. (18) i T. K. (18).

Po dosad prikupljenim podatcima, doznaje se da su djevojke najavile samoubojstvo, no navedene okolnosti treba provjeriti obdukcijom, vještačenjem i ostalim mjerama i radnjama, rekla je glasnogovornica varaždinske Policijske uprave (PU) Marina Korić.

Djevojke su posljednji put viđene u utorak u 22 sata kad su sa svojim školskim kolegama slavile maturantske dane. Kad je proslava završila, njih dvije su se udaljile prema rijeci Dravi, javlja varaždinska policija.

Te maturantice su pohađale Srednju strukovnu školu u Varaždinu: jedna je iz Martijanca, a druga iz Sesveta Ludbreških, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Prvo tijelo je u 8,55 sati našao kanuist dok je vježbao na starom toku rijeke Drave te je pozvao policiju. Kad je policija došla, kanuist je nastavio vježbati i 120 metara dalje uočio još jedno tijelo.

Pregledom mjesta događaja u čamcu na obali rijeke pronađene su dvije torbe s osobnim ispravama.

Očevidom je utvrđeno da se na obali rijeke Drave nalaze knjige i drugi osobni predmeti, a policija pretpostavlja da su pripadali mrtvim djevojkama.

danas.hr