Državljanin BiH pod utjecajem alkohola ubio majku i kći u Hrvatskoj

23.07.2015

Melani Kočka (43) i njezina 14-godišnja kći Gloria Mijatović iz Slavonskog Broda poginule su u teškoj prometnoj nesreći...

...koja se u utorak oko 23 sata dogodila na 93. kilometru autoceste između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Slavonskog Broda.

Kako doznaje Jutarnji list, u sisačkoj policiji, u priključno vozilo za zabavne igre, odnosno mini lunapark koje je vukao automobil slavonskobrodskih oznaka, velikom se brzinom zabio automobil daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji talijanski državljanin. Do udara automobila u prikolicu došlo je najvjerojatnije zbog prevelike brzine kojom se kretalo rent-a-car vozilo kojim je upravljao Talijan. Od siline udarca prikolica se otkvačila od automobila, prevrnula i raspala, dijelovi lunaparka rasuli su se po autocesti, a odbačeni auto zaustavio se u zaustavnom traku autoceste. U automobilu su bile četiri ženske osobe. Melanine obje šogorice uspjele su iskočiti iz auta van, dok su ona i njezina kći ostale ukliještene.

U tom trenutku prema mjestu nesreće dojurio je treći auto, njemačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji državljanin BiH. On je, najvjerojatnije u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice lunaparka na autocesti, skrenuo u zaustavni trak i udario u zaustavljeno vozilo iz kojeg nisu uspjele izaći vozačica i putnica, majka i kći. U strahovitom udarcu poginule su Melani i njezina kći Gloria koja je u četvrtak trebala proslaviti 15. rođendan. Državljanin BiH, 38-godišnji vozač auta njemačkih oznaka koji ih je usmrtio, lakše je ozlijeđen. Policajci su alkotestiranjem utvrdili da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila.

loading...