Državljanin BiH izazvao kaos na njemačkoj autocesti, vozio sa 2,42 promila alkohola

brza vožnja, ilegalni radnici, Njemačka, radne dozvole, radnici iz BiH

Državljanin BiH u subotu iza 14 sati kretao se za upravljačem Audija autocestom A8 u pravcu Münchena. Svjedoci iza izlaza Irschenberg primijetili su kako se vozilo kreće znatno brže od ograničenja 100 km/h.

Neposredno prije narednog odmorišta Seehamer Lake vozač Audija je naglo skrenuo lijevo, udario u središnju ogradu autoputa, odbio se udesno, potom bočno sudario s jurećim automobilom i šleperom. Nakon sudara Audi se ponovno odbio ulijevo i zaustavio tik uz ogradu.

Čim su ostali sudionici prometa potrčali pružiti pomoć lakše ozlijeđenom 34-godišnjem vozaču osjetili su jak miris alkohola.

Na mjestu nesreće izvršen je alko test koji je šokirao policiju: državljanin BiH je jurio autoputem sa 2,42 promila alkohola u krvi.

Vozač i njegov 32-godišnji suvozač prebačeni su u obližnju bolnicu s lakšim ozljedama. Ostali sudionici nesreće prošli su bez ozljeda. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 eura, a na čišćenju autoceste angažirana je dobrovoljan vatrogasna brigada Irschenberg.

Državljanina BiH sada čeka kazneni postupak zbog ugrožavanja sigurnosti prometa i izazivanja nesreće u kojoj je bilo lakše ozlijeđenih osoba.