Drvar: Piroman zapalio zgradu, četvero ozlijeđenih

požar, drvar, Trogir, požar, pogibija
Kako navodi policija, oko 1.20 sati pripadnici PU Drvar primili su dojavu da je izbio požar u stambenoj zgradi u ulici Marka Oreškovića u Drvaru.

Izlaskom na lice mjesta utvrdili su da je vatra zahvatila dijelove prvog i drugog kata kao i dio potkrovlja  stambenog objekta. Uz pomoć ostalih stanara uspjeli su pružiti pomoć ugroženima, navodi se u priopćenju.

Nakon što su smješteni na sigurno, utvrđeno je da su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok je jedna maloljetna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, te je prevezena u Županijsku bolnicu u Livno.

Uz pomoć pripadnika JP Komunalac iz Drvara požar je nakon tri sata lokaliziran. Uviđaj koji provode pripadnici PU Drvar i MUP-a HBŽ na utvrđivanju svih relevantnih činjenica je u tijeku.

Kako je potvrđeno iz policije, operativnim radom došli su do saznanja da je najvjerojatnije požar krenuo iz stana na prvom katu koji koristi Z.B. (1962) u Drvaru te je pozvan u PU Drvar nakon čega je, zbog postojanja osnova sumnje u izazivanje požara, uhićen i nad njim se trenutno provodi kriminalistička obrada.

fena