Druga djevojka je samo pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
Osuđeni Paravinja upravljajući kamionom marke MAN i dolaskom na raskrižje cesta kod mosta na rijeci Čikoli 7. lipnja u 10 sati ugledao je na suprotnoj strani ceste u smjeru Splita Antoniju Bilić koja je stopirala. Kroz prozor ju je upitao hoće li s njim u Zagreb, a ona mu je odgovorila da ide u smjeru Splita. Paravinja se okrenuo tegljačem na cesti i stao kako bi je povezao. Kada je Antonija Bilić sjela s njim u kabinu tegljača na mjesto suvozača, on joj se u vožnji u smjeru Splita počeo nabacivati. Tada se na neutvrđenom mjestu zaustavio i izašao iz tegljača. Krenuo je prema vratima suvozača s namjerom da s njom ostvari spolni odnos, otvorio je vrata i ušao u kabinu. Antonija Bilić, shvativši njegovu namjeru, prešla je na sjedalo vozača i pokušala otvoriti vrata kako bi pobjegla, a kako nije uspjela, nogama ga je odgurivala od sebe, opirala se, pitala ga tko je i pokušavala proći pored njega. Paravinja ju je s ciljem da je usmrti i na taj način onemogući otkrivanje tog kaznenog djela uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je prestala s otporom i da je mrtva. Zatim je njezino tijelo stavio na ležaj i odvezao se da bi tijelo skrio na nepoznatom mjestu - pročitala je u presudi Nives Nikolac sutkinja koja je Paravinju osudila na 40 godina zatvora.

Druga djevojka je samo pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije Bilić

Pri tom je čitajući opis pokušaja silovanja i godinu dana ranije kod Omiša, postalo jasno da je ta mlada djevojka samo pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije Bilić. Nju je Paravinja pustio na slobodu samo zato što ga je u pokušaju silovanja omela supruga koja ga je u tim trenutcima neumorno zvala na mobitel. I prije presude odnosno odmah po saznanju da je Paravinja osumnjičeni za nestanak Antonije Bilić hrvatska javnost ostala je zgrožena da je Paravinja tjedan dana nakon nestanka a sada je već poznato i nakon ubojstva nesmetano živio u svojoj kući u Bilišanima i to unatoč činjenici što je u potrazi za vozačem kamiona koji je povezao Antoniju, policija imala informaciju da je jedan od vozača kamiona osuđeni silovatelj.

Paravinja je naime pobjegao od zatvorske kazne iz Srbije u Hrvatsku nakon što je tamo zbog silovanja osuđen na četiri i pol godine zatvora. Kada je shvatio da mu je policija na tragu pobjegao je u BiH kod svoje rodbine i tri dana se skrivao. Porukom na ormariću kupaonice svoje rođakinje pokušao je policiju navesti na zaključak da je počinio ubojstvo. Bulaznio je u poruci da mu je sve namješteno i to zbog navodnih saznanja o ratu o Ovčari... 'Opraštao se od obitelji, ujaka, a u zanosu manipulacije spominjao i Mercedes okonju, a naposljetku i navodnim saznanjem o ubojstvu srbijanske novinarke Dade Vujasinović 1994. o čemu naravno nije znao ništa. Posljednji pokušaj manipulacije mu je bio štrajk glađu koji je započeo prije nešto više od dva tjedna obrazlažući to nezadovoljstvom presudom za koju je također tvrdio da mu je namještena. Policiju je ipak najviše izmanipulirao i to tvrdnjom da je Antonijino tijelo spustio u jezero na šibenskom području...No, tijelo je ostavio na području gdje je posljednji puta lociran signal Antonijina mobitela gdje je potraga i započela i naposljetku i završila.

Izvor: vecernji.ba