Dramatični pokušaj bijega petorice kriminalaca iz mostarskog zatvora: Danima rezali rešetke pa probili zid u ćeliji

kpz mostar, crna kronika

U pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora (KPZ) u Mostaru preksinoć oko 22.30 sati odvijala se prava drama kada su petorica kriminalaca pokušala pobjeći iz ćelije.

Dvojica zatvorskih policajaca teže su ozlijeđena kada su uletjela u ćeliju da ih savladaju, doznaje Avaz.ba od izvora bliskog policiji.

Improvizirani nož

Iz više izvora potvrđeno je za Avaz da su kriminalci, od kojih su četvorica iz Sarajeva, razvalili krevete kako bi se domogli metalnih dijelova. Njima su probili rupu u zidu kroz koju su namjeravali pobjeći.

- Lupanje je čuo jedan od zatvorskih policajaca i krenuo je da vidi što se događa. Zatekao je kaos, pritvorenici su u rukama imali metalne šipke, a rupa u zidu je bila veličine 100 sa 70 centimetara. Malo je falilo da pobjegnu iz pritvorske jedinice - kazao je izvor za Avaz.

Kriminalci Damir Hrnjez iz Mostara, Ferid Suljović Ćićo i Admir Bislimi sa Žigovićem i još jednim kompanjonom pružili su otpor zatvorskim policajcima.

Više policajaca je ozlijeđeno, od kojih dvojica teže, dok im nije došlo pojačanje.

Izvor Avaza je potvrdio da je jednom od policajaca ozlijeđena noga. Na kraju su ih policajci uspjeli savladati. Kod pobunjenih zatvorenika pronašli su improvizirani nož od najlona.

Avaz doznaje da su Hrnjez i ostali dugo planirali bijeg. Prvo su danima pokušavali prepiliti rešetke na vratima, a kada im to nije pošlo za rukom, onda su probušili rupu.

- S obzirom na to da je zgrada zatvora prilično stara, to im sigurno nije predstavljalo problem. Sumnja se da su imali još neke alatke kojima su danima kopali rupu. Za taj posao su nagovorili Bislimija.

Prijavljen slučaj

O ovom događaju obaviješten je i dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

- Direktor KPZ-a me obavijestio o događaju i rekao da će podnijeti izvještaj Tužiteljstvu o tome što se događalo. Točno je da je pokušan bijeg - kazao je tužitelj Spomenko Jukić.

Službeno saopćenje najavila je Uprava Mostarskog zatvora.

- Ni mi još ne znamo točno što se dešavalo, još prikupljamo podatke, a sutra ćemo dostaviti izvještaj Tužiteljstvu - kazao je za Avaz jučer direktor KPZ-a Mostar Boris Džeba.

Držao taoce u „Privrednoj banci“

Damir Hrnjez je uhićen u ožujku ove godine kada je s Renatom Andačićem i Krešimirom Srbićem iz Zagreba pokušao opljačkati „Privrednu banku“ u Mostaru. Iako je trojac držao taoce u banci, uhićeni su brzom reakcijom policije.

Admir Bislimi Ado 5. srpnja je osuđen na 11 mjeseci zatvora. On je 9. lipnja u Mostaru presreo S. K., inače profesoricu u mirovini, pred ulazom zgrade u kojoj stanuje i otrgnuo joj s vrata zlatnu ogrlicu i oteo joj novčanik.

Ferid Suljović zvani Čićo nedavno je uhićen u Mostaru zbog sumnje da je provaljivao u stanove u ovom gradu. I u Sarajevu je osuđen na 32 mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Marija Tomasa.