Drama kod Posušja: Maloljetnici pucali iz puške, bježali od policije, udarili u brdo...

Odmah nakon toga policijski službenici s patrolnim su vozilom krenuli u tom smjeru te su dolaskom do mjesta Boričevac primijetili četiri mlađe muške osobe kako pucaju iz automatske puške, odnosno gađaju improviziranu metu na obližnjem brdu, priopćava MUP ZHŽ.

Nakon što su navedene osobe primijetile policijske službenike sjele su u motorno vozilo marke „Opel Vectra“ te se dali u bijeg u smjeru Posušja, pri tom ispalivši više hitaca u zrak iz automatskog oružja.

Poslije kraćeg bijega, vozač Opela izgubio je kontrolu nad vozilom nakon čega je vozilo sletjelo s ceste, udarilo u brdo i prevrnulo se, pri čemu vozač, suvozač i putnici u vozilu nisu zadobili tjelesne povrede.

Policijski službenici lišili su slobode osobe iz vozila; izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je vozilom upravljao stariji maloljetnik (16), suvozač je bio vlasnik vozila K. V. (20) a putnici su bili dvojica starijih maloljetnika (16), svi iz Broćanca, općina Posušje.

Uz izdanu potvrdu odzeta je automatska puška marke „kalašnjikov“ kao i okvir s 12 pripadajućih metaka, a nad navedenim osobama izvršena je kriminalistička obrada.

PU Posušje u redovnom će postupku Kantonalnom tužiteljstvu podnijeti izviješće protiv sve četiri navedene osobe zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti, a protiv K. V. (20) i jednog od trojice starijih maloljetnika podnijet će izviješće i zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Također, na Općinskom sudu u Širokom Brijegu PU Posušje podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv starijeg maloljetnika (16) zbog upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a K. V. (20) bit će uručen prekršajni nalog zbog osnova sumnje da je starijem maloljetniku omogućio upravljanje motornim vozilom, priopćava MUP ZHŽ.