Draganu Paravinji 40 godina zatvora za ubojstvo i silovanje Antonije Bilić

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
...maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka, u blizini Drniša. Na Županijskome sudu u Šibeniku Paravinja je proglašen krivim.

Paravinja je uz psovke izbačen iz sudnice. "Pustite me, ne mogu stajati na nogama", vikao je ubojica, prenosi Dnevnik Nove TV. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora. Za silovanje u pokušaju osuđen je na pet godina i 8 mjeseci, a za teško ubojstvo na 35 godina zatvora.

U prvom je postupku na Županijskome sudu u Šibeniku osuđen na cjelovitu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud, odlučujući o njegovoj žalbi, poništio je tu odluku.

Vrhovni sud smatrao je da sud nižeg reda nije dokazao da je Paravinja pokušao silovati maloljetnu Antoniju Bilić iako nespornim drži da ju je ubio.

No, postupak je zbog toga ipak vratio na početak, a prvostupanjsku je presudu ukinuo.

Antoniju je oteo dok je stopirala

Podsjetimo, obitelj je 17-godišnju Antoniju Bilić posljednji put vidjela 7. lipnja 2011. Tog kobnog dana, oko 8.30 sati, Antonija je izašla iz obiteljske kuće u selu Krička kraj Drniša i zaputila se prema Čikolskom mostu te stopirala u smjeru Splita.

Ondje je oko 10 sati viđena kako ulazi u kamion. Signal s mobitela nestale djevojke zabilježen je posljednji put na dan nestanaka oko 15.40 sati u Karlovcu.

Dragan Paravinja je uočio Antoniju sa suprotne strane ceste i pitao je ide li s njim do Zagreba. Kad mu je kazala da putuje prema Splitu, okrenuo je kamion u suprotni smjer kako bi je povezao. Nakon što je ušla u kamion počeo joj se nabacivati.

"Nabacivao joj se s namjerom da ostvari s njom spolni odnos. Ona je pokušala pobjeći i odgurivala ga je nogama, a on ju je stezao oko vrata dok nije umrla. Tad ju je prebacio iza u kabinu i sakrio tijelo na nepoznatom mjestu. Ubio ju je kako bi prikrio pokušaj silovanja", navela je u obrazloženju presude sutkinja 2012. godine.

Paravinja je uhićen 26. lipnja 2011. u BiH te je izručen Hrvatskoj. U prvom razgovoru s BiH istražiteljima je priznao da je ubio Antoniju Bilić i potom je bacio s jednog od mostova na rijeci Krki. Izrazito opsežna potraga za Antonijinim tijelom nije dala rezultata.

Po dolasku u Hrvatsku je Paravinja negirao svoje navode iz BiH te ustvrdio kako toga dana uopće nije vozio na dionici gdje je mlada djevojka stopirala. Rekao je i da su dokazi pronađeni u njegovom kamionu podmetnuti.

U Modrušu kraj Josipdola pronađeni su posmrtni ostaci Antonije Bilić u studenom 2012.

index.hr