Dragan Paravinja pokušao samoubojstvo

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
Dragan Paravinja, optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, kojemu se na Županijskome sudu u Šibeniku ponovno sudi za spomenuta kaznena djela, hospitaliziran je u utorak jer je progutao tri jednokratne britvice.

Paravinja se žalio na jake bolove u želucu, nakon čega je odveden na pregled u šibensku Opću bolnicu. Daljnjim pretragama utvrđeno je kako bolove uzrokuju britvice koje je izvukao iz tri plastična brijača, što je potvrdio i rendgen. Kako se doznaje od upućenih izvora, iz šibenske bolnece prevezen je na daljnje liječenje u zatvorsku bolnicu u Zagreb, a zdravstvno stanje mu je zadovoljavajuće te je na promatranju. Dragan Paravinja, inače, već neko vrijeme odbija jesti zatvorsku hranu, a hrani se jedino konzervama tune koje nabavlja u zatvorskoj kantini. Na prošlom ročištu, održanom 16. listopada, žalio se kako se osjeća slabo, zbog čega je ročište prekinuto, a sud je zatražio medicinsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li sposoban pratiti postupak. Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011., nakon što se na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu ukrcala u Paravinjin kamion. Paravinja je, nakon što je uhićen u Republici Srpskoj, priznao njezino ubojstvo, a zatim je sve opovrgavao.

Šibenski sud za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret osudio ga je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud poništio je u žalbenom postupku tu presudu smatrajući kako u prvostupanjskom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja maloljetnice prethodio ubojstvu. Postupak je vraćen na početak, te je u tijeku suđenje na Županijskom sudu u Šibeniku.

Hina