Doživio moždani udar pa naletio na pješaka

Prva nesreća dogodila se u četvrtak ujutro na magistralnoj cesti Vogošća - Semizovac na Vogošćanskoj petlji, kada su se sudarili Golf A2 (048-E119), kojim je upravljao Bernes Poričanin (25), VW caddy (K81-O-885), koji je vozio Džemaludin Salkić (32) te VW caddy (716-J-678), kojim je upravljao S. R.

U ovoj nesreći ozlijeđeni su vozač Golfa Poričanin i vozač jednog od caddyja Salkić, koji su prevezeni u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Koševo, gdje im je ukazana liječnička pomoć, dok je vozač drugog caddyja prošao bez ozljeda. U bolnici doznajemo da su liječnici kod Salkića konstatirali teške tjelesne ozljede, odnosno frakturu lijevog ručnog zgloba, dok je Poričanin zadobio lakše ozljede, točnije konstatirana mu je kontuzija lijevog koljena. Obojica su nakon opservacije na Klinici za ortopediju i traumatologiju pušteni iz bolnice.

Očevid tijekom kojeg je promet na ovom dijelu ceste bio obustavljen, su obavili službenici sarajevskog MUP-a. Druga nesreća zabilježena je nekoliko sati kasnije u Ulici Džemala Bijedića u naselju Nedžarići, u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Naime, Hilmija Drinjak (73) je upravljajući Passatom (E09-A-218) iz smjera centra grada prema Ilidži, izgubio kontrolu nad vozilom koje je izletjelo s ceste na desnu stranu i udarilo u obližnji stup rasvjete i pješaka Fahrudina Ustamujića (60), koji se zatekao na tom mjestu. Vozač Passata i pješak su prevezeni u bolnicu Koševo, gdje su nam kazali da je Drinjak doživio moždani udar, zbog čega je smješten na Kliniku za neurologiju. Kod Ustamujića su konstatirane teške ozljede, točnije fraktura desne natkoljenice te je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Ustamujić je oboren na pločniku kada je imao namjeru prijeći preko pješačkog prijelaza na drugu stranu ceste. Je li do nesreće došlo uslijed moždanog udara koji je pretrpio vozač Passata zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom te udario u stup i pješaka ili je moždani udar uslijedio nakon nesreće, za sada nije poznato. Također, na Passatu je uslijed udara nastupila veća materijalna šteta, dok su se na cesti mogle primijetiti osobne stvari ozlijeđenog i dijelovi vozila. Službenici MUP-a su i u Ulici Džemala Bijedića obavili očevid, tijekom kojeg je prema Ilidži bio obustavljen promet u jednoj traci.

Piše: H. Rovčanin / Dnevni list