Dolijala "djevojka monstrum" - kao tinejdžerica čupala oči i grkljane nesrbima

Zlatko Lagumdžija, kriminal, mirsad đapo, Brčko, Brčko, počast, obljetnica, Brčko, bilježnica, pedofil, Brčko, monstrum, uhićenje, Brčko, ubojstvo, kafić
...u spolnom zlostavljanju djevojčica i žena nesrpske nacionalnosti.  Monika Simonović, poznata kao "djevojka monstrum", koju preživjeli zatočenici iz logora Luke u Brčkom, optužuju za teška zlostavljanja prvih godina rata u BiH, uhićena je sinoć u Prijedoru, potvrdili su službeni izvori.

Simonović, tada 16-godišnja djevojčica, sudjelovala je u zlostavljanju zatvorenika nesrpske nacionalnosti kao suradnica i navodno djevojka Gorana Jelisića zvanog "Adolf", kojeg je Međunarodni sud u Den Haagu 2001. godine osudio na 40 godina zatvora.

- Radila je ono što nitko ne bi radio u onim godinama. To je djevojčica koja je imala samo ime žensko. To nije žena, to je monstrum bio - svjedočenje je bivšeg zatvorenika Džafera Deronjića o navodnim zločinima Simonovićeve.

U majčinom bordelu zlostavljane djevojčice

Među užasavajućim svjedočanstvima je i ono po kojima je "djevojčica monstrum" zatočenike logora rezala razbijenom staklenom bocom te im doslovno, kukama vadila oči i čupala grkljane, piše Dnevni avaz.

Nakon rata Monika Simonović se udala, no nije trajno napustila BiH. Neslužbeno je duže vrijeme živjela i u Srbiji, vjerojatno u Novom Sadu, pod lažnim imenom. Prema prvim informacijama, otkrivena je praćenjem telefonskih poziva, a uhićena je u kući u Prijedoru, u BiH, gdje je živjela u izvanbračnoj vezi sa suprugom i djetetom.

Inače, Monika je rođena, pretpostavlja se, 1974. godine u Brčkom, kao izvanbračna kći Vere Simonović i Bore Ilića, a njena majka Vera vodila je tokom rata ozloglašeni kafić-bordel "Westfalia", u kojoj su seksualno zlostavljane djevojčice i žene nesrpske nacionalnosti.

Simonović je četvrta žena koja će najvjerojatnije biti optužena za vrlo slične ratne zločine tijekom rata u BiH, nakon slučajeve Raseme Handanović, Azre Bašić i Albine Terzić.