Dječak ju je ubadao u oči kako bi ponovio scenarij iz omiljene videoigrice: stravičan zločin zavio Moskvu u crno

dječak, ubojstvo
Aleksej Maksimov (15) je nožem izbo Dariju Evdokimovu (21) po vratu, glavi i prsima. Ubadao ju je u oči, a sve samo kako bi ponovio scenarij iz svoje omiljene kompjuterske igrice. Aleksej je opsjednut ubijanjem u kompjuterskim igricama no htio je znati kako je to ubiti nekoga, piše Mirror.

Aleksej je zločin priznao. Daria je umrla na mjestu. Tinejdžer ju je ubio kuhinjskim nožem. Nadzorna kamera je snimila kako Aleksej slijedi svoju žrtvu koja je krenula na bankomat u Moskvi. U pomoć joj je priskočio njezin dečko, no nije mogao ništa učiniti. Onesvijestio se od šoka, tvrdi policija.

"Nisam imao namjeru ju ubiti, ali glas u meni mi je rekao da to učinim. Oduvijek sam htio vidjeti kako to izgleda kada netko umre od tvoje ruke", rekao je Aleksej. Aleksejevi roditelji su u šoku. Kažu da njihov sin ranije nije bio problematičan.

Djevojku je ubio 30. travnja. U trk za njim dao se policajac koji se nalazio u blizini mjesta napada, no uspio mu je pobjeći. Policija ga je na kraju locirala zahvaljujući snimkama nadzornih kamera i signalu s njegova mobitela. Našli su ga kod kuće kako smireno, baš kao i inače, igra svoju omiljenu videoigricu PUBG - PlayerUnknown's Battlegrounds.

Kad su ga došli uhititi tinejdžer je i dalje ubijao, ali na ekranu. Utvrdili su da je svojoj žrtvi ukrao, nakon što ju je izmasakrirao, 30.000 rubalja, odnosno oko 2.980 kuna. Prilikom uhićenja Aleksej nije radio probleme. Nije pružao otpor i brzo je priznao što je učinio.