Dječak (15) se propucao u igri s tatinim ilegalnim pištoljem!

Naime, njime se petneastogodišnji dječak, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ali najvjerojatnije u igri, upucao u glavu, piše jutarnji list.

Osjetljiva dob

Petnaestogodišnjak je sve do petka prijepodne bio u komi te su se liječnici u Kliničkom bolničkom centru Zagreb borili za njegov život, no zagrebačka policija u petak je priopćila da je nakon liječničke intervencije dječak izvan životne opasnosti.

Policija, koja je u petak šturo priopćila kako je u Koranskoj ulici došlo do ozljeđivanja, zbog osjetljive dobi ozlijeđenog dječaka nije željela govoriti o identitetu sudionika, no ubrzo se na mjestu događaja, gdje su bili i brojni novinari, pronio glas kako je riječ o sinu jednog od poznatih likova sa stranica crnih kronika.

Najcrnije slutnje

Neslužbeno se doznaje kako je dječak pronađen u lokvi krvi. U tom je trenutku još bio pri svijesti, no nije uspio ispričati što mu se dogodilo. Roditelji su odmah posumnjali da je vjerojatno pronašao pištolj.

Njihove najcrnje slutnje obistinile su se, a ubrzo su se u Koranskoj pojavile ekipe Hitne pomoći i policije.

Samo srećom dječak si nije nanio ozljede od kojih bi na mjestu preminuo, već su ga liječnici uspjeli stabilizirati te se zasad oporavlja.

Upravo ispred spomenute stambene zgrade u Koranskoj ulici policija je prije nekoliko godina pretraživala cvijetnjak zbog određenih sumnji vezanih uz počinjenje jednog kaznenog djela.

Nakon toga, krajem prošle godine, policija je duže vrijeme 24 sata dnevno dežurala ispred iste stambene zgrade, ovoga puta zato što su čuvali jednu štičenu osobu.

Neodgovorni roditelji

Iako policija zasad nije htjela navoditi postoji li kakva kaznena odgovornost dječakova oca, s obzirom da je pištolj kojim se dječak ranio držao bez dozvole, zasigurno će i on biti kazneno prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja. Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić u više je navrata upozoravala kako je držanje vatrenog oružja na djeci dostupnom mjestu krajnji čin roditeljske neodgovornosti, te da u svim slučajevi u kojima se djeca domognu oružja moraju reagirati nadležne službe i centri za socijalnu skrb preispitujući stanje u toj obitelji