Dijana Čuljak optužena za izvlačenje novca

...te još četiri osobe, tereteći ih da su od 2004. do 2008. fiktivnim računima iz produkcijskih tvrtki Core medija i Media Spot izvukli višemilijunske iznose, prenose hrvatski mediji.

Ne otkrivajući imena optuženih, Državno odvjetništvo je izvijestilo na svojim internetskim stranicama da su Šelebaj i Čuljak 2004. s još jednom osobom zaključili ugovor o tajnom društvu kako bi prikrili njegovu stvarnu vlasničku strukturu pri čemu su međusobno dijelili dobit.

Šelebaj i Čuljak su uz tvrtku Core medija zajednički vodili i poslovanje Media Spota te su s jednom osobom dogovorili da tim tvrtkama za proviziju od 5 do 7 posto ispostavlja fiktivne račune.

Bivši supružnici su također od 2007. do 2008. godine s dvojicom okrivljenika dogovorili da im pronalaze tvrtke koje bi im ispostavljale fiktivne račune, uz proviziju od pet posto.

Optuženi su i da su prikratili državni proračun iskazivanjem iznosa pretporeza po fiktivnim računima znajući da usluge nisu izvršene i da nemaju pravo na odbitak pretporeza.

Šestoro se tereti za niz zlouporaba položaja i ovlasti i zlouporaba u gospodarskom poslovanju, dok se bivšu voditeljicu HTV-a tereti i izbog sprječavanja dokazivanja jer je u veljači od jednog svjedoka tražila da svjedoči u njezinu korist, zbog čega je bila u istražnom zatvoru.

Odvjetništvo je predložilo da se od četvero optuženih oduzme korist ostvarenu kaznenim djelima u iznosu od oko 24 milijuna kuna.

U tom slučaju Šelebaj je od ranije bio optužen, ali je odvjetništvo u veljači povuklo optužnicu i istragu proširilo na Dijanu Čuljak.