Devet državljana BiH koji su terorizirali ljude u Siriji i Iraku bit će isporučeni BiH, što s njima?

teroristi, povratak bih, ISIL

Devet državljana BiH koji su kao pripadnici ISIL-a prethodnih godina sudjelovali na ratištima u Siriji i Iraku narednih dana će biti isporučeno BiH.

Svi oni su uhićeni nakon poraza ISIL-a na teritoriji Sirije i Iraka, a u BiH će biti deportirani pod sumnjom da su bili dio zloglasne terorističke organizacije.

Nakon prebacivanja u matičnu zemlju nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada, a zatim će biti predani u nadležnost Tužiteljstva BiH.

O njihovoj deportaciji obaviještene su policijske i sigurnosne agencije BiH, ali iz SIPA-e nisu željeli detaljnije komentirati ovu temu.

Inače, za isto kazneno djelo pred Sudom BiH u tijeku je suđenje Ibri Ćufuroviću koji je osumnjičen da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi.

Ćufurović se tereti da je u travnju 2014. godine napustio BiH te otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama tzv. ISIL-a koji je Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo zloglasnom terorističkom organizacijom.