Detalji zločina: Tijelo starice bilo vezano, a u kući pronađeno mnoštvo tragova

ubojstvo gornji vakuf

- Osumnjičeni su podvrgnuti kriminalističkoj obradi, kako bi se ustanovila njihova eventualna veza s ovim kaznenim djelom - kazao je glasnogovornik MUP-a SBŽ Rusmir Prohan, javlja Dnevni avaz.

Ispreturane stvari

On je dodao da su tijekom očevida u kući starice pronađeni tragovi koji upućuju da je svemu prethodilo razbojništvo, jer je žrtva bila vezana, a stvari u kući ispreturane.

No, kako se doznaje, točan uzrok smrti starice bit će utvrđen nakon obdukcije.

Naime, još se ne zna da li je starica ubijena ili je preminula usljed srčanog udara i slično, s obzirom na to da na njenom tijelu nije bilo vidljivih povreda.

U kući je, pak, pronađeno mnoštvo tragova koji policiji daju nadu da će ovaj slučaj uskoro biti rasvijetljen.

Alibiji osumnjičenih

- Izuzeti uzorci iz kuće poslani su na vještačenje kako bi se uporedili s uzorcima uzetim od osumnjičenih. Dvojica od uhićenih su prije godinu i pol u blizini kuće Almese Bilkić opljačkali jednu kuću, i zato su osumnjičeni i uhićeni. No, izuzeti tragovi su tek jutros poslani na vještačenje u Sarajevo. Vještačenje iz tehnoloških razloga neće biti tako brzo završeno, a s druge strane ističe zakonski rok koliko osumnjičeni mogu biti zadržani u policiji, te će dvojica, najvjerojatnije, biti puštena danas, ali će biti upozoreni da ne smiju napuštati mjesto boravišta, kazao je izvor iz policije.

Još uvijek nije poznato da li će i treći osumnjičeni biti pušten danas.

Kako se doznaje, policija provjerava alibije osumnjičenih, ali se još uvijek ne može sa sigurnošću reći da li su oni doista i počinili ovo kazneno djelo.

S obzirom na to da je starica živjela sama, nije poznato šta je iz kuće ukradeno. Starica se bavila uzgojem kokoši, a jedno vrijeme je, živjela u Njemačkoj.