Detalji tragedije: Vraćali se iz svatova, poginuo sin, a roditelji su još u komi

poginuli, svatovi

Četveročlana obitelj iz malenog mjestašca Kračevec vraćala se u nedjelju pred zoru kući prepuna dojmova sa svadbene proslave njihovih rođaka.

Otac K. H. (44), majka K. H. (38) te 14-godišnja kćerkica i dvije godine mlađi sinčić sjeli su u Petrinji u svoj Golf križevačkih oznaka i krenuli kući. Međutim, oko 5.20 sati u mjestu Hrastje nedaleko od Svetog Ivana Zeline vožnja je pošla po zlu.

Naime, kod kućnog broja 30, vozač je sletio s kolnika u odvodni kanal i udario u betonski stup i drvenu ogradu. Od siline udarca, 12-godišnjem dječaku nažalost nije bilo spasa te je preminuo na mjestu tragedije, dok su supružnike i drugo dijete iz smrskanog lima žive izvukli vatrogasci. Vozač navodno nije bio pijan, a tragediji je kumovao umor.

-Ne prestajem se tresti od užasa kad sam doznala za nesreću i da malenoga više nema. Pravi, mali radoznali školarac koji se uklopio u svaku sredinu gdje god bi došao. Čuli smo da traje borba za život njegove mame u KB Dubrava te su nažalost šanse jedan posto da preživi. Otac ima ozljedu pluća i obje noge te je i on u induciranoj komi i čeka ga operacija, a malena će koliko smo čuli biti dobro jer joj je kuk bez operacije vraćen na mjesto. Iako je i njezina ozljeda teška, ona srećom nije životno ugrožena – ispričala je za Jutarnji list jedna od bliskih susjeda nastradale četveročlane obitelji.

Druga stanovnica Kračevca kaže da je bilo još mještana koji su bili na toj svadbi i da su upravo od njih čuli za nesreću.

-Mladenci su im rekli da slobodno ostanu kod njih nakon pira, da ima mjesta gdje mogu prespavati, ali su im supružnici rekli da moraju ići jer imaju posla. Obitelj živi vrlo skromno, ali su prepuni duha i pozitivnih misli. Kada se oporave od ozljeda, a nadam se da hoće jer u ovako teškim trenucima nikome nije lako, ne znam kako će bez njihovog mezimca. Da samo znate koliko su dječica bila presretna što idu na tu svadbu. Jako se vole voziti autom. Kad mi je curica opisivala kuda ide s roditeljima i s bratom, najednom je shvatila da će zakasniti pa mi je rekla: ‘Teta, moram se ići oblačiti. Imam lijepu haljinu’. Strah me i pomisliti kako će njoj tek biti teško bez.

Stravične prizore od nedjelje u zoru teško će izbrisati i mještani Hrastja koje je iz sna probudila strašna buka. Priseban je bio jedino vozač koji je pokušavao bezuspješno otvoriti smrskana vozačeva vrata, dok se od ostalih putnika nije čuo nikakav glas.Šest vatrogasaca DVD Sveti Ivan Zelina vrlo je brzo, i s puno pažnje, rezalo lim auta i potom izvlačilo unesrećene van.

Vlasnik kuće Darko H., inače član lokalnog DVD-a ispred koje se dogodilo slijetanje, s prozora je pitao ljude u autu: ‘Jeste živi?’. Muški glas iz vozila je rekao da da, ali je nazvao policiju koja je, pak, alarmirala Hitnu pomoć. Nakon toga je sišao i sam dolje pomoći unesrećenima.

-Žalosno je da je na ovoj dionici dozvoljena brzina 80 km/h. Obično tu divljaju pijanci, pa slete u kanal, izađu van i odu po traktor i izvuku auto. I sada nakon nesreće, vozači naglo zakoče kako bi vidjeli gdje je bilo slijetanje i pritom ne razmišljaju o posljedicama. Darko je još uvijek pod šokom jer kad je otvorio prtljažnik i vidio unutra djecu, odrezale su mu se noge. U toj dječici je vidio svoje unuke. Povukao se u sebe i od tada ne jede – rekli su nam iz njegove obitelji.