Detalji tragedije koja je potresla BiH: 22-godišnja prije samoubojstva poručila kako nema volje za životom | Hercegovina.Info

Detalji tragedije koja je potresla BiH: 22-godišnja prije samoubojstva poručila kako nema volje za životom

Detalji tragedije koja je potresla BiH: 22-godišnja prije samoubojstva poručila kako nema volje za životom

U stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici dogodio se nezapamćen slučaj samoubojstva kada je Naida Čičak (22) izvršila samoubojstvo aktiviranjem ručne bombe. Tragedija se desila na četvrtom katu zgrade, gdje je djevojka živjela.

- Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave, a najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu - kazala je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ-a Aldina Alić.

Od Adisa Goluba, koji je poznavao stradalu Zeničanku, saznajemo da je radila u jednom ugostiteljskom objektu.

- Radila je u kafiću, bila je super djevojka, normalna. Živjela je u tom stanu pod kirijom. Svi smo u šoku nakon saznanja da je počinila samoubojstvo – kaže Golub.

Da je Čičak ipak bila u depresiji, vidi se iz prepiske s prijateljem na Instagramu. Nesretna Zeničanka nagovijestila je da bi mogla oduzeti sebi život.

- Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, ja više nemam volje nizašta. Nemam ništa u životu, nemam cilj, sve mi je bezveze, prazno, fuj… - napisala je Čičak u prepisci s prijateljem.

Vrata stana u kojem se dogodila tragedija bila su zapečaćena, a ispred njih još su bili vidljivi tragovi krvi stradale Zeničanke.

Susjedi u šoku

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer lamelu A kompleksa Makovi. Prema riječima prve komšinice nesretne Čičak, kada je čula jaku eksploziju, nije smjela otvoriti vrata.

- Čula sam da je nešto eksplodiralo. Nisam smjela izaći niti otvoriti vrata. Kada sam se sabrala, otvorila sam vrata i vidjela dim. Mislila sam da je eksplodirala boca, obukla sam se ako budemo morali izaći iz zgrade. Ubrzo su došle policija i Hitna pomoć. Kada sam čula da se ubila susjeda, skamenila sam se – govori nam ona.