ČETIRI HICA U NEVJESTU: Smrtonosan je bio onaj ispaljen u tjeme

Policijski auto
Sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Neđeljka Popadića (67) iz mjesta Sitneši kod Srpca kojom ga tereti za ubojstvo nevjeste Ilijane Popadić.

Optužnicom mu je na teret stavljeno da je 31. ožujka ove godine, oko 19.35 sati, u obiteljskoj kući u Sitnešima, nakon kraće svađe, upotrebom vatrenog oružja - pištolja, lišio života oštećenu, prenosi Faktor.

Kako je navedeno u optužnici, nakon što se posvađao sa nevjestom, Popadić je otišao na drugi kat kuće, odakle je uzeo svoj pištolj marke "ČZ M-83 Browning". Zatim je ponovo sišao na prvi kat, gdje je, u namjeri da je ubije, u nevjestu ispalio četiri metka, koji su je pogodili u stomak, kralježnicu, lijevu ruku i glavu.

Za nesretnu ženu smrtonosna je bila ozljeda glave. U optužnici se navodi da je metak oštećenu pogodio u tjeme, uslijed čega je došlo do razaranja mozga, te je Ilijana podlegla na mjestu. Neposredno nakon ubojstva, iz neslužbenih izvora moglo se čuti da je svađa izbila zbog neriješenih imovinskih odnosa, a Popadić je navodno ranije tog dana prijetio nevjesti koja je planirala da ga prijavi policiji, ali je od toga odustala.

U večernjim satima došlo je do svađe Neđeljka sa unukom Brigitom. Ona je o tome telefonom obavijestila oca, koji boravi u inozemstvu na radu, a koji je zatim pozvao suprugu Ilijanu da riješi problem. Ona se ubrzo vratila kući gdje je nastala žučna rasprava tijekom koje je Neđeljko potegao pištolj i ispalio u nevjestu nekoliko hitaca. Iako su odmah susjedi priskočili u pomoć i unijeli je u auto kako bi je odveli u Hitnu pomoć, nije joj bilo spasa.

Optuženi Neđeljko Popadić sa suprugom Branom živi u Njemačkoj gdje je proveo život i zaradio mirovinu, a u zavičaj je nedavno došao kako bi posjetio obitelj i obavio kućne radove.

Ilijana je živjela sama sa djecom, a njen suprug Drago je povremeno dolazio da ih obiđe, baš kao i njegovi roditelji. Susjedi su ispričali da su djelovali kao skladna obitelj, a što se Neđeljku dogodilo u glavi da nevjesti na tako brutalan način oduzme život, to nitko ne zna.