Brčko: Otac iz puške upucao četverogodišnju kćerku

...iz Blaževaca, općina Pelagićevo, kojoj su iz vatrenog oružja nanesene teške tjelesne ozljede u predjelu ruke.

Policijskim očevidom i daljim operativnim radom djelatnici Policije Pelagićevo utvrdili su da je u noći 27. ožujka oko 21,00 sat, otac djevojčice, prilikom repetiranja puške koju je uzeo iz ormara, nehotice izvršio opaljenje u pravcu ležaja na kome je spavala njegova četverogodišnja kćerka.

Djevojčica je zadobila teške tjelesne ozljede u vidu prostrjelne rane na ruci i, nakon ukazane liječničke pomoći u Hitnoj službi u Brčkom, prevezena je u Medicinski centar Tuzla.

"Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča, jučer je izvršen pretres kuće vlasništvo N.Č. prilikom čega je pronađena i izuzeta određena količina oružja i streljiva: automatska puška i četiri okvira u kojim se nalazio 91 pripadajući metak, skraćena lovačka puška, cijev od lovačke puške (dvocjevka), torbica sa rezervnim priborom i četiri prazna okvira, te 43 komada metaka različitog kalibra. Pronađeno oružje i streljivo su izuzeti, kao i puška 'maverik' iz koje je izvršeno opaljenje", priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Otac djevojčice, N.Č. je lišen slobode, a nakon izvršene kriminalsitičke obrade, uz suglasnost dežurnog tužitelja, pušten je na slobodu.

"Nakon dokumentiranja, protiv navedene osobe Okružnom tužiteljstvu Doboj bit će podneseno izvješće o izvršenom kaznenom djelu teška tjelesna ozljeda i kaznenom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navodi se u priopćenju CJS Doboj.

(Fena)