Braća Mate i Blago Šimić ponovno u akciji

pedofilija, mate šimić, vehabije
Naime, oko 19.20 h Mate i Blago Šimić demolirali su caffe bar "Bumerang", koji se nalazi u Tuđmanovoj ulici u Grudama, nakon čega su, prema iskazu vlasnika kafića, od istoga iznuđivali veću svotu novca, a potom se udaljili u nepoznatom smjeru.

Ubrzo potom, Blago Šimić ponovno je došao do caffe bara Bumerang gdje su ga policijski službenici svladali, međutim, prilikom privođenja Blago Šimić iskoristio je trenutak nepažnje i uspio pobjeći.

Nešto kasnije pred caffe bar Bumerang s motornim vozilom marke "BMW" došao je i Mate Šimić te uz uporabu fizičke snage odvalio zaključana vrata caffe bara i ušao unutra a za njim u kafić su ušli načelnik PU Grude i zapovjednik PP Grude s namjerom da ga liše slobode.

Mate Šimić tada je počeo galamiti i prijetiti te je povukao pištolj, usmjerio ga prema navedenim policijskim službenicima te s udaljenosti od približno 1,5 m ispalio dva hica u njihovom smjeru.

Zapovjednik PP uspio je izbiti pištolj i Šimićeve ruke, svladati ga i oduzeti mu pištolj, a prilikom izvođenja Mate Šimića iz kafića s vozilom marke "BMW" tip 5 pred kafić ponovno dolazi Blago Šimić te su njih dvojica s vozilom uspjeli pobjeći a potraga za njima još traje.

Građane upozoravamo da je riječ o izuzetno opasnim osobama, višestrukim počiniteljima kaznenih djela s elementima nasilja. Postoji velika vjerojatnost da su isti naoružani, te da koriste motorno vozilo marke "BMW" crne boje, registarskih oznaka 150 – J – 887. Građane koji primijete bjegunce molimo da nas odmah obavijeste pozivom na besplatni telefonski broj 122, stoji u priopćenju Uprave policije ŽZH.