Bivši svećenik žrtvu zatukao batom za meso

ratni zločin, Bugojno, bivši svećenik, ubojstvo, na zagrebačkoj Trešnjevci, žena, silovanje, silovanja, Nizozemska, nizozemska policija, teroristi, teroristički napad, teroristi
... koja mu je, navodno, mjesecima pokušavala ući u trag, ljutita što je napustio svećenički poziv.

Za ubojstvo 53-godišnje žene na zagrebačkoj Trešnjevci osumnjičen je bivši svećenik Danijel Horvat (37) i uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je popodne zagrebačka policija o razrješenju tog slučaja, ne navodeći ime osumnjičenika.

Osumnjičen je da je kuhinjskim batom za meso u garaži zgrade u kojoj stanuje zatukao 53-godišnju Vesnu Hajdarović zemljakinju iz Međimurja koja mu je, navodno, mjesecima pokušavala ući u trag, ljutita što je napustio svećenički poziv.

Tužilaštvo ga tereti za teško ubojstvo počinjeno na osobito podmukao i okrutan način. Podsjećamo, ubijenu ženu pronašao je susjed u srijedu prijepodne u II Barilovićkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci, a policija je netom kasnije našla osumnjičenika koji se vidio kroz rešetke u garaži pored mrtvog tijela. Osumnjičeni je i ranije 53-godišnjakinju prijavljivao policiji za uznemiravanje. Roditelji osumnjičenog ispričali su novinarima da je ta žena iz Čakovca, navodno fanatična vjernica, njihovog sina uhodila, tražeći ga i u rodnoj kući u mjestu Selnica.

Po svemu sudeći, kad ga je konačno pronašla na zagrebačkoj Trešnjevci gdje stanuje sa svojom suprugom K.H., on joj je brutalno presudio. Policija je izvijestila da se osumnjičeni u ranim jutarnjim satima 5. veljače, po prethodnom dogovoru, sastao sa 53-godišnjakinjom u Ozaljskoj ulici i pješice su krenuli u II. Barilovićku ulicu te su zajedno ušli u podzemnu garažu. Sumnja se da je 37-godišnjak zatim zatvorio i zaključao vrata garaže te tjelesnom snagom i kuhinjskim predmetom usmrtio 53-godišnjakinju.

Hina