Bivši radnik ubio pekara, pa sebe

klakar gornji

Tragedija se desila oko 8.30 ispred jedne trgovine u tom selu, gdje je, Vidić, inače pekar, dovezao kruh za trgovinu, i gdje je upucan. Jedan od šokiranih očevidaca ispričao je da je Petrović čekao Vidića na stepenicama trgovine, sačekao ga da izađe iz automobila i uzme korpu sa kruhom, a zatim potegao pušku i ispalio mu dva hica u prsa.

"Nakon toga je pobjegao, a kako smo kasnije čuli - ubio se", ispričao je on.

Prema njegovim riječima, motiv za ubojstvo treba tražiti u činjenici da je Petrović bio zaposlen u pekari čiji je vlasnik otac ubijenog i da je moguće da su iz tog perioda ostale neke neraščišćene stvari zbog kojih se sve desilo.

Vidića je opisao kao dobrog i vrijednog čovjeka, a Petrovića kao povučenog, ali sklonom oružju i sukobima.

"On je već odležao tri godine robije jer je iz puške ranio susjeda. Baš u to vrijeme bio je zaposlen kod Vidića i kada se vratio iz zatvora opet je nastavio da radi kod njega", ispričao je očevidac i mještanin ovog sela.

Kako je priopćeno iz CJB Doboj, navodeći inicijale stradalog i ubojice, samoubojstvo je izvršeno pored lokalne ceste u mjestu Gornja Vrela, koje je dva kilometra udaljeno od mjesta zločina.

Kada je policija počela potragu za ubojiscom, on je već bio presudio sam sebi, a pored njega je pronađeno oružje kojim je najvjerojatnije ubio Vidića i sebe. Iako postoje jasne indicije šta se u ovom slučaju desilo, u policiji ne žele da prejudiciraju.

"Tijela preminulih prevezena su u prosekturu dobojske bolnice, gdje će biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti", priopćeno je iz dobojskog CJB-a.

Izvor: nezavisne.com