Bivša misica Alisa: Prodavala sam se za drogu i novac po skupim jahtama

O tome najbolje svjedoči ovisnica koju je ekipa "Slobodne" susrela prije nekoliko godina u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Tada je za Slobodnu Dalmaciju ispričala da je tijelo prodavala za drogu i novac, a spadala je u tzv. elitne prostitutke. Bila je model i manekenka, a karijeru su joj upropastili drogiranje kao i raskalašene zabave na kojima je u zamjenu za drogu nudila svoje tijelo.

Malo je tko vjerovao njezinim riječima, ali nakon što je ovih dana otkriven lanac elitne prostitucije, čini se da je Alisa, kako se nama predstavila, govorila istinu, pa je njezina priča, iako stara nekoliko godina, ponovno postala i te kako aktualna.

Razgovarala je na vlastitu želju, a razgovoru je bio nazočan i psiholog Gordan Bošković.

- Imam 26 godina i pogledajte gdje vas dočekujem, u umobolnici koja će mi biti kuća sljedećih šezdeset dana - govorila nam je, navodeći da su je droga ali i zabave za imućnu gospodu dovele do ‘ludnice'.

Pitali smo je jesu li istinite priče o zabavama na koje dolaze misice, pjevačice i druge probrane djevojke.

- Jesu, i više nego istinite. Ja sam sudjelovala u takvim zabavama na kojima su bili poduzetnici i gradske face iz Pule, Istre - svi oni su mi nudili drogu i ja sam prihvaćala. Bila sam i u Dalmaciji, gdje se događalo isto. Bila sam u Splitu i Zadru više puta. Tu se događalo drogiranje, zabavljanje s ljudima koji su u medijima moralni uzori, čisti obiteljski ljudi i poduzetnici s uspješnim karijerama, ali su u stvari, ma...

- Sve je to šljam i ološ, sama sam sebi rekla: žali, Bože, što sam ih upoznala. Sada to vidim, prekasno malo, a? Uglavnom, ja sam išla na te zabave jer sam bila ovisnica, a na takvim zabavama mladim i zgodnim curama nije teško doći do droge - kaže Alisa koja se osvrnula i na prostituciju na jahtama.

- I to je istina. Preko ljeta se to događa. Bila sam u svom gradu popularna, jako lijepa, a sve ih je golicalo to što sam misica pa su me htjeli imati u svojoj blizini - kaže.

Iako ne želi priznati da se bavila prostitucijom, ipak navodi da je prodavala tijelo za drogu.

- Ne znam bih li to nazvala prostitucijom, jer nisam prostitutka, ali bilo je i toga. Nekad bih za drogu sve učinila i činila sam takve, recimo razmjene: on meni drogu ili novac, a ja njemu...

Alisu je majka dovela na liječenje, a od predoziranja joj je muž umro u trideset trećoj godini, ima maloljetnog sina i kćer.