Bileća: Pastir se predao policiji za ubojstvo migranta

crna kronika, crna kronika, crna kronika, Mostar, crna kronika, bomba, Grude, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, gp bih, granična policija, Granična policija Izačić, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Pero Oršulić, crna kronika, crna kronika, akcija, Sipa, droga, crna kronika, Metković, granični prijelaz, marihuana, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, bomba, Posušje, policija, Posušje, bomba, dojava, crna kronika, crna kronika, droga, uhićenja, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, leš, glava, Mostar, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, lupriv, crna kronika, Darko Šobo

Bilećanin Milorad Čomić (49), koji živi sam u selu Todorići, zaselak Osoje, u bilećkoj regiji Vranjska, puškom je ubio migranta koji je nasilno ušao u kuću njegovog susjeda.

Osumnjičeni se sam prijavio Policijskoj stanici u Bileći u utorak oko 9:30 sati, nakon čega su, prema priopćenju kojim se oglasila Policijska uprava Trebinje, njihovi pripadnici i javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje odmah izašli na teren i nakon nekoliko sati, koliko je trajao očevid, pronašli su leš i rasvijetlili okolnosti ovog ubojstva, koje se poklapaju s navodima osumnjičenog, navodi Srna.

 "Događaj se, prema izjavi osumnjičenog, zbio u subotu oko 17.30, a osumnjičeni je sve prijavio u utorak ujutro zbog, kako je sam naveo, griže savjesti jer iako se, kako kaže, sve dogodilo iz nehaja, nije imao mira u ova dva-tri dana" - objasnio je nakon očevida tužitelj Žarko Milić.

Prema priči osumnjičenog, ali i rekonstrukciji izvršenoj očevidom, Čomić se vraćao u subotu večer s čuvanja ovaca kada je primijetio komešanje i otvorena vrata susjedne kuće koju je on preuzeo kao obavezu na čuvanje, pa je iz straha iz svoje kuće uzeo pušku i otišao do susjedskih vrata. Kada je proturio cijev s druge strane neko ju je zgrabio i u općem metežu je, navodi, puška opalila.

"On smatra da je u kući bilo desetak migranata koji su se nakon pucnja razbježali, a kada su oni pobjegli primijetio je na podu leš muškarca kojeg je puška, nažalost, pogodila u glavu i nije mu bilo spasa" - kaže Milić.

Navodi da je motiv ovog ubojstva bila zaštita imovine susjeda, koju je osumnjičeni čuvao, jer su u kuću nasilno provalili ljudi za koje je on pretpostavio da su migranti "s obzirom na to su nerazumljivo pričali i bili tamnije puti".

Uspaničeni Čomić je leš uvio u deku i na improviziranim nosilima ga odvukao do obližnje vrtače, koja je duboka dva-tri metra i tu ga ostavio, ali mu, kako je ispričao, savjest nije dala da zaspe dva dana i trećeg dana se u bilećku Policijsku stanicu sam prijavio.

Inače, Čomić, kojeg je prošli rat zatekao u Hrvatskoj, bio je početkom rata kao Srbin zatočenik hrvatskih logora, a kada je pušten priključio se Vojsci RS. Poslije rata život je nastavio u ovom selu koje je odavno raseljeno i u kome u krugu od pet kilometara nema nijednog živog stvora, osim njega, njegovog stada ovaca, dva psa i nekoliko kokoši.

Za sada nisu poznati državljanstvo i nacionalnost nastradalog migranta, a leš će biti prebačen u Trebinje radi daljih forenzičkih ispitivanja.