Bihaćki monstrum zavio je sve u crno

Admir Sović, Bihać, ubojstva, samoubojstva, Banja luka, teža prometna nezgoda, crna kronika
Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su se i jučer prepričavali detalji svirepog zločina. U ulici Muje Hrnjice u naselju Mali Lug, na broju dva, kuća od cigle. Ispred kuće dječiji veš. I naslonjen dječiji bicikl na zid, piše Dnevni Avaz.

Šokantan zločin potresao BiH: otac ubio troje djece pa počinio samoubojstvo; Prije 20-ak dana ostavila ga supruga, prijetio joj je što će napraviti otiđe li od njega?

Oglasila se tetka troje ubijene djece: Moja sestra je ljudina, nije ga ostavila zbog drugoga nego da bi zaradila za kruh. On nije mogao podnijeti da žena radi, radije je djecu gledao gladnu

Krvavi nož

„Dnevni avaz" od policijskih je inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu. Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

- Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu - otkriva naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

- Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k...., nikada niko više neće zovnuti „mama" - napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

- Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču - otkriva naš izvor.

Poznat policiji

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji.

- Poznat nam je kao izvršilac teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu saradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I komšije, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći - kaže „Avazov" izvor iz MUP-a USK.

Admirov brat ubio se prije dvije godine.

Majka završila na Psihijatriji

Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću.

Prema saznanjima "Avaza", ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Liječnici su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

- Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) po nju je došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se desilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili liječnika kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala - kazali su nam iz Kantonalne bolnice.

Majka zahtijevala da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan

Majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti ukopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina.