BiH će Paravinju ponovno izručiti Hrvatskoj kada ona to zatraži

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
...hrvatska pravosudna tijela, izjavio je u četvrtak Hini Nikola Sladoje, pomoćnik ministra pravosuđa BiH zadužen za međunarodnu suradnju

'Riječ je o odluci koja je donesena još kada je Paravinja vraćen iz Hrvatske u BiH radi ročišta na Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu i ona i dalje stoji', kazao je Sladoje dodajući da se ne radi ni o kakvoj novoj odluci već da se sada samo čeka zahtjev za izručenjem.

Istaknuo je kako BiH neće učiniti ništa što bi otežalo pravosudni postupak protiv Paravinje u Hrvatskoj.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 22. prosinca, nakon obavljene rasprave, potvrdio prvostupanjsku kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora što ju je Paravinji u srpnju ove godine izrekao Osnovni sud na Sokocu proglasivši ga krivim za kazneno djelo silovanja počinjeno 2002. godine.

Ovime je zatvorska kazna izrečena Paravinji postala pravomoćna, potvrdila je u četvrtak Hini tajnica Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Branka Ćerić.

U tom sudu u četvrtak nisu raspolagali nikakvim informacijama o mogućem izručenju Paravinje Hrvatskoj.

Pravomoćnu zatvorsku kaznu, kako je potvrdio Nikola Sladoje, Paravinja može izdržavati i u Hrvatskoj ako se dvije države tako dogovore.

Paravinja je nakon izricanja prvostupanjske presude u srpnju privremeno izručen Hrvatskoj radi dovršetka istrage o nestanku Antonije Bilić iz Drniša.

Paravinja će očekivanu odluku o ponovnom izručenju Hrvatskoj kada ona to zatraži čekati u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, gdje je smješten od 21. prosinca.