Bh. državljanina raznijela bomba u Austriji

lažna dojava, bomba, Sovići, Tomislavgrad, bomba, Sarajevo, bomba, policija, napad, bomba, tivat, prekid veze, crna kronika, crna kronika, bh državljanin, ručna bomba, automobil, Austria, bomba, napad, švicarska, Mostar, bomba, ručna bomba, eksplozivne naprave, bomba, Mostar
Na očevidu je utvrđeno da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je riječ o nesretnom slučaju ili o namjerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svjedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još netko.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro i stanar obližnje zgrade pomislio je da je čuo pucanj, pa je obavijestio policiju. Patrole i ekipa za očevid brzo su stigle na lice mjesta i zatekli BMW bugarskih registarskih tablica. Utvrđeno je da je bomba eksplodirala na strani suvozača, na što su ukazali geleri. Zlatko N. zatečen je mrtav za volanom, a Valdemar V. sa otkinutom rukom i on je preminuo na putu u bolnicu,piše Avaz.ba

Oni nisu imali dosijee, a glasnogovornik bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim djelima u Austriji ili drugim zemljama. Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, tko je unio i kako je došlo do detonacije.

Policiju su zainteresirali i prazni kanisteri u prtljažniku.

- Izgleda da su kanisteri novi i nekorišteni. Naložena je kemijska analiza kojom će biti utvrđeno da li se nešto ranije nalazilo u njima, ali za to je potrebno vrijeme - kazao je Kajblinger.

Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salzbourgu.

- Jednostavno sam u šoku. Posudio sam Zlatku automobil i s njim sam razgovarao u petak uvečer. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom - kazao je Georgi S, koji je pomogao u brzoj identifikaciji.

Problemi sa zaposlenima

Stranački kolega iz SPO-a i zamjenik gradonačelnika Mondzea Franc Vokner kaže da je Zlatka N. posljednji put vidio na sastanku uoči Božića.

- Zlatko je imao dva kamiona, a po potrebi je iznajmljivao još. Žalio se da mu je ukraden traktor koji se potom pojavio na Balkanu. Rekao mi je i da ima problema sa zaposlenima. Prevozio je španjolsko povrće u Austriju i Njemačku, ali je poslovao i u Bugarskoj. Ne znamo mnogo o njegovim poslovima - rekao je Vokner.