Banjaluka: Pola godine ležao mrtav u kući

U Zavodu za sudsku medicinu RS gdje je juče izvršena obdukcija "Fokusu" je potvrđeno da je Miheljić preminuo prirodnom smrću prije otprilike šest mjeseci, te da na tijelu nema nikakvih tragova nasilja.

Saznaje se da je u džepu njegove odjeće pronađen novčanik u kojem je bilo i nešto novca u eurima i markama.

Miheljić je živio sam, a njegovo tijelo pronašla je policija kada su susjedi prijavili da ga već duže vrijeme ne viđaju, te da je iz njegove kuće počeo da dopire neprijatan miris.

Prema njihovim riječima, bio je obolio na nervnoj bazi zbog čega je ponekad znao i da napadne susjede.

- Živio je čudno i rijetko je izlazio iz kuće. Ponekad bi otišao da kupi ono što mu je potrebno da preživi i poslije toga bi opet nekoliko mjeseci boravio samo u kući. Viđali smo ga svako jutro kada bi izlazio na balkon. Imao je običaj da poslije buđenja izađe, prošeta i zadrži se neko vrijeme na balkonu - ističe njegov prvi susjed Idriz Mujkić (66).

On kaže da je u posljednjih nekoliko dana osjetio da iz Miheljićeve kuće dopire neprijatan miris kroz prozor, koji je sve vrijeme bio otvoren.

Nazvao sam policiju i prijavio im to. Kada su došli zatekli su ga kako leži mrtav u svom krevetu. Već duže vrijeme ga nismo viđali i počeli smo da se pitamo šta se s njim dogodilo. Bio je bolestan na nervnoj bazi i to smo ranije prijavljivali na psihijatrijsku kliniku, ali niko nije došao da se zabavi njegovim slučajem - kaže Mujkić.

 

(Fokus)