Banja Luka: Bacao bombe na policajce pa se predao

Ozljeđeni pripadnici sudske policije S.Đ. i P.S. koji su ozljeđeni u eksploziji bombi tijekom pokušaja deložacije Vojina Galića otpušteni su iz Kliničkog centra Banjaluka, gdje su im konstatirane lakše ozljede.

 

Vojin Galić predao se policiji nakon što je na njih bacio šest bombi iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo, iz koje je danas trebalo da bude deložiran.

Ulica Mirka Kovačevića u banjalučkom nasilje Obilićevo trenutno je blokirana, javljaju Nezavisne novine.

Incident se dogodio u 10.30.

Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je ranije da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo braniti od pravnog nasilja.

"Neću dozvoliti nasilnu deložaciju po cijenu vlastitog i tuđeg života i ako bi netko na prevaru, lukavstvom ili na drugi način pokušao izbaciti me iz kuće, kunem se Bogom i mojim unucima da se usred Banja Luke mogu dogoditi 'Markale 3' i ulica 'Vase Miskina'", poručio je Galić.

On je napomenuo da je Osnovni sud Banja Luka 2009. godine kojim slučajem prihvatio prijedlog njegovog tadašnjeg odvjetnika Predraga Radulovića za obnovu postupka da bi ovaj slučaj do sada bio riješen na miran način.

Galić tvrdi da mu je kuća u Sarajevu oteta na osnovu naredbe Kriznog stožera Stari Grad Sarajevo 1992. godine, koju je potpisao tadašnji predsjednik Kriznog štaba Said Čajić i posjeduje fotokopiju tog dokumenta.

Obitelj Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu obitelji Maglajlija u Banja Luci.

Nasljednici obitelji Maglajlija 2001. godine podnijeli su tužbu za raskid ugovora o zamjeni nekretnina. U tijeku postupka preminuo je odvjetnik tužene porodici Galić, kao i njegova sestra, koja je zamijenila kuću, a preminula je i vlasnica imovine u Banja Luci, dok je njena nasljednica obnovila postupak.

Osnovni sud Banja Luka ne prekida postupak i 2007. godine donosi presudu o raskidu ugovora, nakon čega obitelj Galić ulaže žalbe na izvršenje, traži obnovu postupka na što Sud ne odgovara.