Banja Luka: 16-godišnjakinja se polila benzinom i zapalila u kući nevjenčanog supruga

Policija Srbije
...od 20. studenoga, kada se 16-godišnja Biljana M. polila benzinom i zapalila u kući u kojoj je živjela sa svojim nevjenčanim suprugom Nikolom Milekićem (22)

Nesretna djevojka podlegla je sravičnim opekotinama koje je zadobila po cijelom tijelu nakon tri dana provedena na banjalučkoj kirurgiji, dok je njen nevjenčani suprug još u bolnici, gdje je operiran jer su mu teško opečene ruke u pokušaju da je spasi.

Mještani Zelenaca, njihovi susjedi i rodbina imali su različite verzije o onome šta se događalo iza zatvorenih vrata ovog para, a sve upućuje da je posrijedi samoubojstvo iako motivi i razlozi nisu precizno utvrđeni. Biljana i Nikola u izvanbračnoj zajednici bili su nešto dulje od dva mjeseca, a živjeli su s njegovom majkom u obiteljskoj kući u ovom selu.

Susjedi tvrde da se nisu mogli odmah vjenčati jer je ona još maloljetna, ali da su imali skladnu vezu i da se nisu svađali. Nekoliko njegovih rođaka, međutim, potvrdilo je u izjavi za Dnevni avaz da su se toga dana verbalno sukobili te da je Biljana zaprijetila da će se zapaliti!

- On joj nije vjerovao i mislio je da ga samo plaši. Navodno joj je rekao da ne priča gluposti i otišao u pomoćni objekt u dvorištu da popravlja auto. Ona je izašla za njim, uzela kantu s oko pet litara benzina i vratila se u svoju sobu. Polila se po cijelom tijelu te se zapalila upaljačem - ispričala je za Dnevni avaz Nikolina rodica Tanja M.


Muž na liječenju

Neki mještani Zelenaca tvrde da se djevojka polila benzinom "samo kako bi uplašila muža" te da nije imala ozbiljne namjere da sebi oduzme život.

- Za to vrijeme razgovarala je s njim i on ju je ubijedio da je suludo ono što pokušava. Ona je odustala od svojih namjera, ali je kasnije, pokušavajući da zapali cigaretu, vatra zahvatila komad odjeće i sva planula - ispričala je jedna od Milekićevih susjeda.

Pokušavajući spasiti nevjenčanu suprugu, Milekiću su izgorjele ruke i nalazi se na liječenju na banjalučkom odjelu plastične i rekonstruktivne kirurgije, gdje je i operiran. O slučaju je obaviještena i banjalučka policija i nadležno tužiteljstvo, koji nisu iznosili detalje o ovom događaju.

Roditelji nastradale djevojke sahranili su je u drugom selu, na lokalnom groblju u blizini obiteljske kuće gdje je živjela prije udaje.

Dnevni avaz