Bacio ručnu bombu u dvorište, geler ubio ženu

stop policija
... ručne bombe, zbog čega je uhićen 61-godišnji I. M., također iz Ugljare, s kojim je živjela u izvanbračnoj zajednici.

Prema informacijama iz MUP-a Posavske županije, policiji u Orašju prijavljeno je da je u bolnicu oko tri sata nakon ponoći dovezena žena, kojoj je pružena liječnička pomoć te da je ona pola sata kasnije preminula.

- Tijekom pripreme preminule za sahranu na tijelu je uočena rana za koju su policajci Policijske stanice Orašje utvrdili da je zadobivena nakon bacanja ručne bombe u dvorište od I. M., kojeg su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a uhitili i on je kriminalistički obrađen - kazali su iz policije.

Prema neslužbenim informacijama, nesretna žena i I. M. su duže vrijeme živjeli zajedno u izvanbračnoj zajednici. On se svađao s njenim sinovima. Nakon toga su se razišli, a onda je I. M. iz kuće uzeo ručnu bombu i bacio je u dvorište, bez namjere da nekog povrijedi.

Žena je za to vrijeme bila u kući i nakon nekog vremena se počela žaliti kako se ne osjeća dobro. Niko nije ni sumnjao da je povrijeđena, ali je zbog bolova u prsima prevezena u bolnicu. Nakon što je preminula, utvrđeno je da je, najvjerojatnije, kroz prozor kuće uletio mali geler, koji ju je pogodio u predjelu prsa.