Bacili petardu psu u usta

Pas Miško, mješanac u tipu njemačkog ovčara, s teškim ozljedama glave primljen je iza 17 sati u pulsku Veterinarsku stanicu, no nije mu bilo spasa.

Tako težak slučaj mučenja životinje nije u Istri dosad zabilježen, a petarda je psu doslovce raznijela usnu šupljinu. Dežurni veterinar dr. Stjepan Kočar kaže kako nije imao izbora, morao je usmrtiti nesretnu životinju, jer tako teške ozljede još nije vidio. Stanovnici Galižane kažu da je Miško bio maskota mjesta.

- Psu je na jednom ili dva mjesta pukla vilica, ozlijeđene su mu glasnice, paralizirani mišići lica, lijevo oko je teško ozlijeđeno...

Procijenili smo da nema smisla dalje ga mučiti. Pokušao sam mu dati vode, nije mogao piti. Definitivno se radi o ozljedama nastalim od detonacije. Je li mu netko ugurao petardu u usta ili omotao u nešto pa mu dao, ne znamo, ali to sada nije ni bitno. Ovdje se očigledno radi o tome da je netko htio gledati njegovu patnju - ispričao je za Jutarnji.hr veterinar Kočar.

Nakon što je pas eutanaziran, poslao ga je na rentgen kako bi se vidjela težina ozljeda. Uslijedio je još jedan šok. U potkožju lubanje pronađena su dva metka iz zračne puške. Riječ je o starijim ozljedama, što sugerira da je Miška i ranije zlostavljan.

U Galižani se naveliko šuška kako je riječ o još jednom nedjelu grupe lokalnih nasilnika, mladića koji ih već neko vrijeme teroriziraju petardama.