Arsenal u stanu: Skrivao puške i prigušivače

arsenal oružja, posjedovao streljivo i puške, Oružje i streljivo, kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja
Pravi mali arsenal oružja policija je pronašla kod jednog Riječanina i provela istragu koja treba rasvijetliti odakle mu i zašto je posjedovao toliko pištolja, pušaka i streljiva te što je s njim namjeravao.

Radi se o raznom opasnom oružju čak i o prigušivačima pucnjeva. Oružje i streljivo je oduzeto a Riječanin će morati odgovarati zbog ozbiljnih optužbi. O ovom slučaju iz Policijske uprave primorsko goranske nam je priopćeno da su djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom, starosti 59 godina iz Rijeke. Istražuje se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Protiv 59-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u Rijeci, navode iz policije.

Objašnjavaju da su došavši do sumnji da 59-godišnjak posjeduje znatnu količinu oružja, od Županijskog suda u Rijeci zatražili dozvolu da se obavi pretraga stana i prostorija koje koristi osumnjičenik. Po tom zahtjevu policije, sudac istrage riječkog Županijskog suda u Rijeci dao je nalog i policajci su krenuli u pretrage.

Iz policije priopćavaju da su prvo pretragom »na području Rijeke« pronađena i oduzeta tri pištolja, dvije puške, šest puščanih cijevi, devet spremnika, 242 komada raznog vojnog i drugog streljiva te drveni kundak i četiri dijela od raznih automatskih oružja. Zanimljivo je da je pronađen i prigušivač pucnja.

Iz policijskih izvora saznajemo i da je zbog tragova otkrivenih u riječkoj istrazi utvrđena potreba da se istraga proširi i na područje druge županije, pa je i tamo izvršena pretraga. Pokazalo se da su sumnje bile opravdane jer je i u tom pretresu »pronađeno i oduzeto još oružja i streljiva«. Zasad se ne spominje mjesto u kom je pronađen drugi dio oružja i streljiva. O svemu će se više znati kad slučaj bude okončan.

Policijski dio kriminalističkog istraživanje je u završnoj fazi a protiv osumnjičenika se podnosi prijava državnom odvjetništvu koje će nastaviti istraživanje slučaja do konačne odluke o optuživanju i daljnjem tijeku slučaja na sudu.

novilist.hr